Polise sendika mahkemeye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Polise sendika mahkemeye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 13:23

Sendika kuruluş dilekçeleri kabul edilmeyen Emniyet-Sen'den karşı atak.

Haberin Devamı

 
Sendika yönetimi yarın saat 10.00'da Ankara Adliyesi'nde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımıcısı Mustafa Demirer hakkında suç duyurusunda bulunarak, dava açacaklar. Bir dava da sendika kuruluşuna ilişkin yayınlanan genelgelerin iptali için Danıştay'a açılacak.
 
Emniyet-Sen Avukatı ve Basın Sözcüsü Emrah Aytekin, ilk davayı Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı'ya açacaklarını söyledi. Aykırı hakkında sendika kuruluş dilekçesini kabul etmeyerek, dilekçe haklarını engellediği için dava açacaklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Demirer'e 'sendika kurmak için polislerin getireceği dilekçenin kabul edilmemesi' yönünde yayınladığı genelge için dava açacaklarını bildiren Avukat Aytekin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'a açılacak davanın gerekçesini ise şöyle anlattı:
 
"Kılıçlar, yayınladığı 19 Ekim 2012 tarihli genelgede 'son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde polislerin sendika kuracakları, söylentisi dolaşıyor. Görevli polisler bu sendikaya üye olamazlar, üye olurlarsa haklarında soruşturma açılacak' diyor. Türk Ceza Kanunu'nun 118.maddesine göre sendika kırıcılığı bir suçtur ve Genel Müdür bu suçu işlemiştir, iddiasıyla hakkında dava açacağız."
 
Emrah Aytekin, son olarak Danıştay'a tüm bu genelgelerin iptali için dava açacaklarını vurguladı. Aytekin yarın ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan sivil memurların kurduÄŸu Sivil Memurlar Sendikasının (Sime-Sen) Ä°ÅŸ Mahkemesi'ndeki davasına katılarak, destek vereceklerini duyurdu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!