POAŞ'ın arzına aracılık edecek bankalarla sözleşme imzalandı

Güncelleme Tarihi:

POAŞın arzına aracılık edecek bankalarla sözleşme imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2001 00:00


Petrol Ofisi'nde (POAŞ) bulunan yüzde 42.3 oranındaki kamu hissesinin, bir bölümünün halka arz yoluyla özelleştirilmesinde aracılık ve danışmanlık yapacak yatırım bankaları ile sözleşme imzalandı.
Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan açıklamada, POAŞ'taki kamu hissesinin bir bölümünün halka arz yoluyla özelleştirilmesinde, aracılık ve danışmanlık yapmak üzere seçilen Deutsche Bank ile İş Yatırım Menkul Değerler ile bugün sözleşme imzalandığı belirtildi.

HALKA ARZ 2001 SONLARINA DOĞRU

Açıklamada, 2001 yılı sonlarına doğru, yurtiçi ve yurtdışında halka arz yolu ile özelleştirilmesi planlanan Petrol Ofisi hisselerinin miktarının, sermaye piyasaları ve genel ekonomik konjonktürün gelişimine göre, ÖİB tarafından sonra belirleneceği kaydedildi.

Hatırlanacağı gibi, POAŞ'ın yüzde 51 oranındaki hissesi 21 Temmuz 2000 tarihinde, 1 milyar 260 milyon dolar karşılığında özelleştirilmişti.

Petrol Ofisi'nin halen yüzde 6.7 oranındaki hissesi İMKB'de işlem görürken, yüzde 42.30 oranındaki hissesi ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!