Plaka cambazı Günday: Helikopter de alacağım

Güncelleme Tarihi:

Plaka cambazı Günday: Helikopter de alacağım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in haberleri üzerine İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş'ın son anda durdurduğu 161 trilyon liralık plaka vurgununun baş aktörü TESK Başkanı Derviş Günday, ‘‘Benim işlerim yasal. Plaka Matbaacılık Şirketi'ne ortağım. Mercedes'e de binerim, helikopter de alırım’’ dedi.

TESK (Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu) Genel Başkanı ve TŞOF (Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu) Genel Başkanı Derviş Günday, 161 trilyon liralık plaka vurgunu girişimiyle ilgili iddiaları yanıtladı. Günday, ‘‘Yaptığım işlerin hepsi yasal. Yasa neyi gerektiyorsa onu yaptım. Bundan sonra da onu yapmaya devam edeceğim’’ dedi.

5'li Sivil İnsiyatif liderleri arasında yer alan Derviş Günday, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HELİKOPTER ALACAĞIM:

Ben Mercedes'e binerim, Helikopter de alacağım ben. Yani bir yerde trafik kazası oluyor helikopterle ben en kısa zamanda yetişmek isterim.

BAŞKA TAKVİMLERLE UĞRAŞIN:

Kızımın fotoğrafını takvim yaptırdım. Çevre Bakanı Köpeğinin fotoğrafını yaptırıyor onları niye yazmıyorlar? Köpeğinin fotoğpafını bastıranlarla uğraşın.

GÜNDE 90 MİLYAR GELİYOR:

TESK'in her gün bana gelen rakamı 80-90 milyar oynuyor. Birliklere yardım gidiyor, aidat geliyor o civarda oynuyor. Umumi bütçeye bakarsan, illerde 14 tane inşaat devam ediyor.

DELİKANLI ADAMIM BEN:

Plaka basımı veya evrak basımı gibi konularda ben ihale yapıp yapmamakta serbestim. Benim her şeyim açıktır. Delikanlı adamım ben. Devlet, ruhsattan polis vakfına para alıyorsa bana ne?

GÜZEL MAAŞ ALIRIM:

Ben parayı sevmem. Maaşımı dersen güzel maaş alıyorum. 4 milyar yazılmış yanlış yazılmış vallahi. 1 Milyar 200 milyon maaş alıyorum. Ama bu sadece bir yerden aldığım maaş. Ayrı ayrı yerlerden maaş alıyorum onları size söylemem. Maaşlarım toplansa 4 milyar tutmaz ama. Belki 2.5 milyar civarında.

HARCIRAHIM 750 DOLAR:

750 dolar harcırahım var. Yurt dışına gidersem tabi. Yönetim kurulu öyle uygum görmüş. Mayıs'ta genel kurul var. Belki harcırahımı 1500 dolar yaparlar.

MAL BİLDİRİMİ YOK:

Mal bildirimi bize yasal olarak yok ama her zaman vermeye hazırım. Tabi yasal yerlere verebirim.

AYHAN SANER ARKADAŞIMDIR:

Ayhan Saner Benim arkadaşım. Ne bileyim İzmir'de şirketi varmış. Bizim müşterek şirketimiz Plaka Matbacılık Şirketidir. Plaka Matbaacılık, Şoförler Federasyonu, 13 Şoför Odası ve Ayhan Saner tarafından kurulmuş bir şirkettir. Sağlık laboratuvarları, plaka şirketinin yan kuruluşudur. Daha esnaf hastanesi de kuracağız.

BEN BELİRLEMİYORUM:

Plaka basım işinde, Kanun neyi emrediyorsa o şekilde verdim. Plaka fiyatını ben belirlemiyorum. Komisyon bilerliyor. Plaka bedeli 9 milyon liradır. Bazı odalar 1 milyon 200 bin lira mühür parası alıyorsa beni ilgilendirmez ki. Ancak, bundan sonra alınmaması için talimat yazdım. Hepsine genelge yaptım.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!