Piyasalarda indirim canlılığı

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda indirim canlılığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kış sezonunun bitimine doğru, mağazalarda yüzde 30'lardan 60'lara varan indirimler, piyasalarda bir süreden beri durgun giden satışları hareketlendirdi. İndirim öncesi 85 milyon lira olan bir bayan mantosunun fiyatı, ucuzlukla birlikte 45 milyon liraya düşerken, 78 milyon liralık takım elbiseler 38 milyon liradan alıcı buluyor.

Mağazaların çoğunda paltodan, kabana, bay ve bayan takımlarından, ceket ve ayakkabılara kadar her türlü giyim eşyasında ortalama yüzde 50 oranında yapılan indirimler, talebi artırarak piyasanın haraketlenmesini sağladı.

Farklı mağazalarda yüzde 30-60 arasında değişen indirimlerin yanı sıra özellikle mont ve kabanlarda ‘‘1 tane alana 1 tane bedava’’ ve ''etiketin yarı fiyatına'' yapılan satışlar da dikkati çekiyor.

İndirimli satılan ürünler arasında, bahar aylarının yaklaşmasının da etkisiyle kaban ve mantolar başı çekiyor. 56 milyon liralık bayan ceketlerinin fiyatının 29 milyon liraya kadar düştüğü piyasada, 10 milyon liraya satılan bayan eteklerinin fiyatı, indirimle 5 milyon liradan tüketiciye sunuluyor.

İndirim öncesi 22 milyon liradan satılan kışlık ayakkabıların fiyatlarının 10 milyon liraya, 9 milyon lira etiketli ayakkabı fiyatlarının da 5 milyon liraya kadar inmesi dikkat çekiyor.

Bu arada, daha düşük oranlı indirimlerin yapıldığı çocuk mağazalarında kazaklar 10 milyon liradan 8 milyon liraya, pantolonlar ise 8 milyon liradan 6 milyon 500 bin liraya gerilemiş durumda.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!