Piyasalar tepetaklak

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar tepetaklak
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 15, 2007 15:20

Piyasalarda sabah başlayan satışlar tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

ABD borsalarının tepetaklak olması ile birlikte Asya ve Avrupa'ya da sıçrayan satışlar, Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Borsa ilk seansta tutunmaya çalıştığı 48 bin 500 desteğini kırarken, ikinci seansın ortalarında yüzde 4 kayıpla 47 bin 800 bölgesinde bulunuyor. Dolar da hızlı bir hareketle 1.34'ün üzerine çıktı.

Piyasalarda neler oluyor, uzmanlar ne düşünüyor? Tıklayın...

Piyasalardaki geliÅŸmeleri deÄŸerlendiren uzmanlar, yaÅŸanan hareketin tamamen yurtdışı ile alakalı olduÄŸunu belirtiyor. Yurtdışında kredi piyasasına iliÅŸkin kaygıların tazelenmesi ve ABD ekonomisine yönelik endiÅŸeler, piyasalardaki bahar havasının sonunu getirdi. Bunların yanında Japon Yeni'nin ABD doları karşısında deÄŸer kazanması ve carry trade'in biteceÄŸine yönelik öngörüler satışları hızlandırıyor.Â

Haberin Devamı

General Finans Menkul Değerler Hazine ve Vadeli İşlemler Bölümü'nden Engin Arslan, bugün ABD'de açıklanacak TÜFE rakamlarının önemli olduğunu söyledi. Rakamların piyasalarda ortamı yumuşatabileceğini ya da bir miktar daha gerginleştirebileceğine dikkat çeken Arslan, endeksin 47 bin-47 bin 500 arasındaki dengelenebileceğini kaydetti. Aslan, döviz tarafında dolar/YTL kurunun 1.3260 seviyesini geçmesinin ardından yükselişin hızlandığını söyledi.

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu da borsanın 47 bin -47 bin 500 bandına kadar gerileyebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!