Piyasalar bu verileri takip ediyor

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar bu verileri takip ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 00:00

Piyasalar bugün yoğun veri akışı ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin yapacağı açıklamalarına odaklandı.

Haberin Devamı

ABD'de açıklanan Citigroup ikinci çeyrek karının beklentilerden iyi, perakende satışlar verisinin ise beklentilerden kötü gelmesiyle piyasalar kararsız seyrini devam ettirdi. Özellikle perakende satışlar verisinin yüzde 0,2 oranında artması beklenirken yüzde 0,5 oranında gerilemesi, ekonomik durgunluğa ilişkin endişeleri artırırken FED'in parasal genişlemeye yönelik atacağı adımları hızlandıracağı beklentisini de yükseltti.

Dolayısıyla Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bugün kongrede yapacağı konuşmanın piyasaların yönü açısından önemini artırdı.

ABD'de perakende satışlar verisi açıklanana kadar 12.500 puana gerileyen Dow Jones endeksi, verinin ardından 12.784 puana kadar yükselse de günü yüzde 0,40 oranında değer kaybıyla kapattı. Avrupa tarafında ise ABD verilerinin ardından avro/dolar paritesinin son iki yılın en düşüğünden verdiği tepkilerin sınırlı kalması ve İspanya ve İtalya'da faizlerin tekrar yükselişe geçmesine rağmen borsalarda dar bantta kararsız bir seyir izlendi.

Haberin Devamı

Almanya'da DAX endeksi dün 100 günlük hareketli ortalaması olan 6.580 puanı tekrar test etse de üzerine yükselemedi ve günü hemen hemen önceki kapanış seviyesi olan 6.565 puandan kapattı.

Bugüne gelindiğinde ise analistler, avro/dolar paritesinin 1,2280 seviyelerine yükselmesi, Asya borsalarındaki yükselişler ve bu akşam Bernanke'nin yapacağı konuşmaya yönelik beklentiler nedeniyle piyasalarda marjlı hareketlerin görülebileceği belirtiliyor.

İMKB 100 endeksi için 62.300 ve 61.900 seviyelerinin gün içi destek olarak takip edileceğini belirten teknik analistler yükselişlerde ise 63.000 ve 63.600 seviyelerinin izleneceğini kaydediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!