Piyasada korku hakimken bizim şirketler halka açılma başarısı gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Piyasada korku hakimken bizim şirketler halka açılma başarısı gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 00:00

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Aksa Enerji’nin halka açılmasının önemine dikkat çekerek “Uluslararası piyasalarda, özellikle batı piyasalarındaki son iki üç aydır egemen olan oynaklığı, ürkekliği, hatta korkaklığı düşünürsek, bu bizim şirketlerimiz için büyük başarı” dedi

En önemlisi açılması

Aksa Enerji hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) 4.90 liradan işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen gong töreninde konuşan SPK Başkanı Vedat Akgiray, halka arzlarda bazen olayın farklı sunulduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Şirketin yüzde 15’i halka açılacakmış, yüzde 5 talep gelmiş falan gibi analizler yapılıyor. Bunlar yanlış. Burada tek söylenilmesi gereken şey, bu işin yapılıyor olması.”
Törende konuşma yapan İMKB, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkan ise, “Dünyadaki ve Avrupa’daki konjonktürün gidişatına rağmen bugün yine Türkiye sermaye piyasası ilgi görmeye devam ediyor” dedi. Erkan, yılbaşından bu yana Aksa Enerji’nin halka açılan 5’inci şirket olduğunu hatırlatarak, Aksa Enerji’nin İMKB’de enerji sektöründeki 10’uncu şirket olduğunu ifade etti.

Şirket sayısı 337 oldu

Erkan şöyle devam etti: “Aktif büyüklük açısından da en büyük şirketler arasında yer alıyor. Hisseleri 7 bin 373 yatırımcıya, yüzde 29’u yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 7’si de yurt dışı kurumsal yatırımcılara satılmış durumda. Şirket sermayesinin yüzde 5.47’si halka açıldı. Bunun da yaklaşık piyasa değeri 145 milyon liraya geliyor. Aksa Enerji şirketiyle birlikte İMKB’de işlem gören şirket sayısı 337’ye ulaştı. Bu seferberlik vasıtasıyla borsamıza bu yıl başvuru yapan çok sayıda şirketin bulunması bizleri sevindiriyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!