Piyasada ilk tepki olumlu

Güncelleme Tarihi:

Piyasada ilk tepki olumlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 00:28

Seçimin sonuçları uluslararası piyasalarda olumlu algılandı. Cuma günü 4.6770 liradan kapanan dolar sonuçların ardından Asya piyasalarında düşük hacimli işlemlerde 4.5908 liraya kadar indi.

Haberin Devamı

SEÇİMİN ilk sonuçları uluslararası piyasalarda olumlu karşılandı. Türkiye piyasaları kapalı iken Asya piyasalarında düşük hacimli işlemlerde cuma gününü 4.6770 liradan kapatan dolar önce 4.66 liranın altına geriledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki açıklamasının ardından ise 4.63 liraya kadar indi. Saat 00.10 itibariyle uluslararası piyasalarda düşük hacimli işlemlerde dolar 4.5908 liraydı. Bu sabah Türkiye ve Avrupa’da işlemlerin başlamasıyla birlikte yükselecek hacimle döviz piyasasındaki gerçek hareket görülecek.

AÇIKLAMALAR BEKLENİYOR
Analistler, ilk anda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla dolarda bir gerileme olmasının mümkün olduğunu belirtirken, ekonomiye yönelik yapılacak açıklamaların çok daha önemle takip edileceğine dikkat çekiyor. Seçim öncesi hafta dolar 4.66-4.77 lira civarında hareket etmiş, mayıs ayında ise 4.9282 lirayla tarihi zirvesini görmüştü.

 

Haberin Devamı

Piyasada ilk tepki olumlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!