Piyasa Erdem Başçı’nın mesajını sevdi, dolar 1.54 TL’den döndü

Güncelleme Tarihi:

Piyasa Erdem Başçı’nın mesajını sevdi, dolar 1.54 TL’den döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın ekonomistlerle dan yaptığı toplantı, piyasalarda yankı buldu. Toplantıdan önce 1.54 liraya kadar yükselen dolar, günü 1.53 liradan tamamladı. Faiz ise 8.45’e kadar geriledi.

Haberin Devamı

Güne 1.54 liradan başladı
Dün günü yurtdışındaki gelişmelerin etkisinde başlayan piyasalar, dolar hareketli bir işlem günü gerçekleştirdi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artıracağı beklentisiyle güçlenen Euro karşısında dolar değer kaybederken, içerde 1.5420 liraya kadar tırmandı. Ancak Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın ekonomistlerle öğleden sonra yaptığı bono piyasasında TL’den çıkış başladı. Böylece gösterge kağıdın bono bileşik faizi de 8.55 seviyesine kadar yükseldi.
Kısa vadede faiz artışı yok
Başçı’nın ekonomistlerle yaptığı toplantıda verdiği “Faiz kısa vadede artmayacak. Merkez Bankası’nın bugüne kadar uyguladığı politikaların arkasındayız. Ekonomide fazla ısınma yok” yönündeki mesajlar, bonoda satışa, dolarda ise alımlara fren oldu. Böylece dolar 1.53 lira düzeyine gerileyerek günü bu seviyelerden tamamladı. Bono faizi ise bugün valörlü işlemlerde 8.45 seviyesine düştü.

Haberin Devamı

Mayısta enflasyon biraz daha artacak

MERKEZ Bankası, önceki gün açıklanan nisan ayı enflasyon gelişmelerini değerlendirirken, mayıs ayında enflasyonun bir miktar daha artacağı tahminini de paylaştı. Banka, bunun işlenmemiş gıda fiyatlarından kaynaklanan baz etkisi nedeniyle olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!