‘Pişmanlık’ rekortmeni değiştirdi, 23 milyon liralık vergi şampiyonu adını gizlemeyi seçti

Güncelleme Tarihi:

‘Pişmanlık’ rekortmeni değiştirdi, 23 milyon liralık vergi şampiyonu adını gizlemeyi seçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 00:00

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’nin 2010 gelir vergisi rekortmeni değişti. Verdiği pişmanlık beyannamesiyle toplam 23 milyon 202 bin 489 lira gelir vergisi beyan eden yeni rekortmen adının açıklanmasını istemedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin 2010 vergilendirme dönemine ilişkin gelir vergisi rekortmeni değişti. Adının açıklanmasını istemeyen bir mükellef, verdiği pişmanlık beyannamesi ile birlikte toplam 23 milyon 202 bin 489 lira gelir vergisi beyan ederek 2010 vergilendirme dönemi gelir vergisi sıralamasında, daha önce ilk sırada yer alan Koç Grubu Şeref Başkanı Rahmi Koç’u geçti. Yeni rekortmen isminin açıklanmasını istemedi.
Liste nasıl değişti
Vergi rekortmenleri listesindeki değişiklik hakkında bilgi veren İstanbul Vergi Dairesi Başkanı (İVDB) Mehmet Koç, şöyle konuştu: “İsminin açıklanmasını istemeyen 3 mükellef, pişmanlıkla verdikleri gelir vergisi beyannameleri ile İstanbul vergi rekortmenleri listesini değiştirdi. Adının açıklanmasını istemeyen bir mükellef, 66 milyon 315 bin 902 lira gelir vergisi matrahı beyan etti ve bu matrah üzerinden 23 milyon 202 bin 489 lira gelir vergisi hesaplandı.”
Kimse ismini açıklamadı
İVDB’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “İsminin açıklanmasını istemeyen bir diğer mükellefimiz de vermiş olduğu pişmanlık beyannamesiyle birlikte toplam 49 milyon 106 bin TL matrah beyan etmiş ve bu matrah üzerinden 17 milyon 179 bin 232 TL gelir vergisi hesaplandı. Vermiş olduğu pişmanlık beyannamesiyle birlikte toplam 17 milyon 532 bin 973 TL gelir vergisi matrahı beyan eden ve bu tutar üzerinden 6 milyon 128 bin TL gelir vergisi hesaplanmış olan bir diğer mükellefimiz de isminin açıklanmasını istemedi.”

Haberin Devamı

İlk 10’daki 5 kişi adını açıklamadı

TÜRKİYE’nin 2010 vergilendirme dönemine ilişkin gelir vergisi rekortmeni listesi değişirken adını açıklamak istemeyen mükellef sayısı da arttı. Rahmi Koç, 22 milyon 893 milyon TL’lik vergiyle 2’nci sırada yer alırken, listenin ilk 10 sırasında yer alan 5 mükellef adının açıklanmasını istemedi. Aynı listenin ilk 10 sırasında ise Koç ailesinden 5 kişi yer aldı. Daha önce açıklanan listede 10’uncu sırada yer alan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de yeni listede 12’nci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

‘Pişmanlık’ maddesi nedir

VERGİ mükelleflerinin zamanında veremedikleri gelir vergisi beyannamesini ya da eksik beyan ettikleri gelirlerini Vergi Usul Kanunu’nun 371. maddesine göre “Pişmanlık” talebiyle beyan etmeleridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!