Pirinç fiyatları ucuzlayacak

Güncelleme Tarihi:

Pirinç fiyatları ucuzlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 09:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pirinçteki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e ineceğini açıklaması pirinç fiyatlarının ucuzlayacağı yorumlarına neden oldu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin il kongresi için dün Tekirdağ’da bulunan başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bölgenin önemli geçim kaynakları arasında bulunan pirinçle ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde pirinçteki KDV oranının önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini söyledikten sonra tribünlere giderek partilileri selamladı.

TÜKETİCİYE YANSIYACAK

Peki bu karar tüketiciler için ne anlama geliyor. Davutoğlu’nun bu açıklamalarından sonra pirinç fiyatlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Orgin Agro Yönetim Kurulu başkanı Alper Önel, “Bilindiği gibi pirincin hammaddesi olan çeltik alımı yapılırken yüzde1 KDV ödenmekte. Ancak fabrikalar toptana satar iken ödenen KDV ise yüzde 8 idi. Bu oran yüzde 1’e çekilir ise öncelikle kayıt dışının önüne geçilmiş olup devletin kasasına daha fazla vergi girmiş olacak ayrıca da nihai tüketicinin sofrasına daha ucuzdan pirinç gelmiş olacak. Bu anlamda sektör açısından da tüketici açısından da daha önceden alınması gereken bir karar idi” diye konuştu.

Haberin Devamı

SÜPER BİR KARAR

Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa Yılmazkart, çeltikteki KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilecek olmasının çeltiğin üretimini arttıracağını ve pirincin fiyatını düşüreceğini söyledi. Yılmazkart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin Tekirdağ İl Kongresi'nde pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiricekleri müjdesini verdiğini anımsattı. KDV indirimiyle çeltik üretiminde kayıt dışılığın önüne geçileceğini ifade eden Yılmazkart, şöyle konuştu: "Çeltik sektörü için süper bir karar. KDV'nin yüzde 8 olması çeltikte ciddi bir kayıt dışılığa neden oluyordu. İndirime gidilmesiyle kayıt dışılık ekonomiye aktarılacak. Bu da ülke için kazanç olacak. Bu anlamda çeltik üreticileri adına, Türk çiftçisi adına sayın Davutoğlu'na ve hükümete karar nedeniyle teşekkürlerimizi iletiyorum. Çeltik üreticisi, sanayicisi bu KDV oranından yıllardan beri muzdaripti. Bu karar doğru ticaret yapmaya sevk edecek. Üretimi de ticareti de artık doğru yapılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!