Pınar, hindi etiyle Avrupa seferine çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Pınar, hindi etiyle Avrupa seferine çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2004 01:54

Pınar Avrupa’ya yaptığı hindi eti ihracatını beşe katlamaya hazırlanıyor. Pınar Et, 2004 yılı sonuna kadar Avrupa ülkelerine 10 milyon dolarlık hindi eti satmayı planlıyor.

Haberin Devamı

PINAR, Avrupa’yı hindi ile fethedecek. Avrupa’ya beyaz et ihracatındaki kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte ihracat atağına geçmeye hazırlanan Pınar, hindi ihracatını beşe katlayacak. ‘AB Heyeti 2003 Eylül ayında tesislerimizi denetleyip ‘ihracat yapabilir’ raporu verdi. AB resmi gazetesinde de Türkiye izni çıktı’ diyen Pınar Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan, ‘AB, Türkiye için büyük bir potansiyel taşıyor. AB ile Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin de kapısı Türk firmalarına açılacak’ diye konuştu.

Pınar Et, halen 650 bin dolar olan hindi ihracatını 2004 yılı sonunda 10 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Tarım Bakanlığı’nın konu ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduğunu söyleyen Arsan, şöyle devam etti:

‘Avrupa kapılarının açılması başka ülkelerde de şansımızı artıracak. Şu anda AB’ye ihracatımız olmadığı için Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de ihracat yapamıyorduk. Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere yaklaşık 10 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şimdi bu ülkelerde ihracat listemize eklenecek.’

YÜZDE 66 PAZAR PAYI

Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz da Avrupa’ya ihracatın bu ay içinde başlayacağını söyledi. ‘Pınar hindi olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Avrupa pazarında taze hindi eti ile gireceğiz’ diye konuştu. Pazarda 120’nin üzerinde hindi ürünü ile yer aldıklarını belirten Ilgaz, önümüzdeki dönemde yeni ürünlerli piyasaya çıkaracaklarını söyledi. Ilgaz 2004 yılında 2.5 milyon adet hindi üretim hedefleri olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

‘2003 yılı itibariyle Türkiye hindi etli şarküteri ürünleri pazarında yüzde 66’lık bir pazar payına ulaştık. Hindi işine başladığımızda sıfır olan kişi başı yıllık tüketim oranı şimdi 600 grama ulaştı ve pazar büyümeye devam ediyor. Hindi eti catering firmalarından askeriye ve hastanelerin yemek listelerine kadar girdi.’

90 bin kişi Pınar’ı gözetliyor

Dünyada bir ilki gerçekleştirerek üretim tesislerini 24 saat canlı yayına bağlayan Pınar Et, sitesi 28 günde 90 bin kişinin akınına uğradı. Hindilerin kümeslerinden üretim bandına kadar her aşamasını kameralara internet üzerinden canlı olarak izlenebiliyor. Pınar tesislerini gezenlerin yanı sıra ürün sorgulaması da yapabilen tüketiciler aldıkları ürünlerin barkotları ile o ürünün nerede üretildiği ve veterinere kadar her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Pınar tesislerinde şu anda toplam 18 kamera ile canlı yayın yapıyor. Kamera sayısının önümüzdeki günlerde daha da artırılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!