Piana: Büyümeyi siz bizden değil, biz sizden öğrenmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Piana: Büyümeyi siz bizden değil, biz sizden öğrenmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

İtalyan tekstil ve hazır giyim markası Loro Piana’nın CEO’su Pier Luigi Loro Piana, Türkiye’de yüzde 8’ler oranında büyüme yaşanırken, İtalya’da düz bir büyüme olduğunu vurgulayarak, “Biz yüzde 2 büyüdük. Siz yüzde 8. Bu işleri yapmayı biliyorsunuz. Demek ki bunları biz sizden öğrenmeliyiz, siz bizden değil” diye konuştu.

İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı’nda konuşan Piana, geçtiğimiz yıl 480 milyon Euro ciro yapan şirketiyle ilgili bilgi verirken, 1975’te sadece 2 milyon Euro ciroları olduğunu hatırlattı. Bugün 135 mağazaları olduğunu söyleyen Piana şöyle konuştu: “Yükselen piyasalar bugün her düzeyde daha büyük bir pazar oluşturuyor. Bu ülkelerde lüks pazarı büyüyor. Türkiye de önemli bir görünüme sahip. Hızlı artan bir gelir düzeyi var. İtalya’da hala kişi başı milli gelir kriz öncesi seviyeleri yakalayamadı. Türkiye’de 2010’da 2008 rakamları yakalandı.”
Üretim kayması olacak
Başta Çin olmak üzere gelişen bazı Asya ülkelerinde işçilik maliyetlerinin çok arttığına da dikkat çeken Piana, “Bu da Asya’dan güney Akdeniz ülkelerine bir üretim kaymasına neden olacaktır. Türkiye 250 milyon kişilik pazarı temsil ediyor. Gelecekte kaliteli ürünlere olan yükselen talebi siz karşılayabilirsiniz” dedi. Sadece ucuz işgücünün bir ekonomiyi zenginleştirmediğini de ekleyen Piana, “Tunus’ta bunu gördük. Tunus işçilik çok ucuz olduğu için bu sıkıntıları yaşadı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!