Petrol üretimin artması ile düştü

Güncelleme Tarihi:

Petrol üretimin artması ile düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 10:09

Petrol ABD Petrol fiyatları, ABD'de artan petrol üretimin azalan stoklara ağır basması ile birlikte düştü.

Haberin Devamı

Petrol fiyatları, yatırımcıların ağırlığını ABD'de azalan Petrol stokları yerine artan üretime yöneltmeleri ile birlikte düşüşüne tekrar başladı.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta yüzde 0.9 kadar düştü ve önceki iki seanstaki yüzde 0.8'lik kazancını geri verdi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD'de Petrol üretimi üst üste 10'uncu haftada da artarken, stoklar analistlerin tahmininden iki kat daha fazla düştü. ABD'de üretimin artması ile birlikte, Suudi Arabistan ve Venezuela enerji bakanları, arz kısıntılarını görüşmek üzere Rus mevkidaşları ile bir araya gelmeye planlıyor.

Petrol , artmakta olan ABD Petrol üretiminin Petrol İhraç Eden Ülkelr Topluluğu (OPEC) ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi düşürmeye yönelik çabalarının etkilerini gidereceği endişeleri ile, son iki haftadaki kayıplarını geri almakta güçlük çekiyor. OPEC üyeleri Haziran'da sona erecek anlaşmayı uzatmayı düşünürken, Amerikalı üreticiler aktif Petrol sondaj kuyusu sayısını artırıyor.

Haberin Devamı

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "ABD'de üretim yukarı yönlü eğilim gösterirken, Petrol fiyatları üzerinde baskı göreceğiz," dedi ve "Sürdürülebilir fiyat artışı için, OPEC'in üretim kısıntılarını sürdürmesi ve ABD'de üretimin en azından yatay seyretmesi gerekecek" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 44 sent düşüşle varil başına 49.18 dolara kadar indikten sonra, Hong Kong saatiile 09:25'te 49.35 dolar seviyesine geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamasının yüzde 67 altındaydı. Fiyatlar Çarşamba günü 6 sent yükselerek 49.62 dolardan kapanmıştı.

Haziran vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 26 sent ya da yüzde 0.5 düşerek varil başına 51.56 dolara kadar indi. Fiyatlar Çarşamba günü 28 sent ya da yüzde 0.5 düşüşle 51.82 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.24 dolar primli işlem gördü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!