Petrol Ofisi'nin yüzde 15'i halka arzediliyor

Güncelleme Tarihi:

Petrol Ofisinin yüzde 15i halka arzediliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 14:45

Özelleştirme İdaresi, yüzde 51'ini geçen yıl İş Bankası-Doğan Grubu ortaklığına blok olarak sattığı Petrol Ofisi'nin yüzde 15'ini halka arzetmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, POAŞ'ın çıkarılmış sermayesinin yüzde 15'ine denk gelen kamu paylarının halka arzı için bu gün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulduğunu açıkladı.

Bayar İMKB'ye gönderdiği açıklamada, POAŞ'ın 50 trilyon lira olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 15'ine denk gelen 7 trilyon 500 milyar lira nominal değerli A grubu hamiline yazılı hisselerinin yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yerleşik yatırımcılara satılacağını bildirdi.

Bayar, buna ek olarak arza konu tutarın yüzde 15'ine denk gelen 1 trilyon 125 milyar lira nominal değerli A grubu idare hissesinin ise ek satış hakkı için kullanılabileceğini açıkladı. Halka arz edilecek hisse senetleri üzerinde senetlerin devir ve tedavülünü kısıtlayıcı veya senet sahibinin hakların kullanılmasına engel olacak kayıtlar olmadığını belirten Bayar hisse senetleri üzerinde intifa hakkı da bulunmadığını ifade etti.

Küçük bir bölümü yıllar önce halka arzedilen, yüzde 51'i de geçen yıl blok olarak satılan Petrol Ofisi'nde Özelleştirme İdaresi'nin yüzde 42.3 oranında hissesi bulunuyor. Halka arzdan sonra bu oran yüzde 27.3'e kadar düşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!