Petrol 40 doların altında dengelendi

Güncelleme Tarihi:

Petrol 40 doların altında dengelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 10:58

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de petrol stoklarının beklentilerin altında artmasının ardından dün 40,57 dolara kadar yükselse de yeniden 40 doların altına geriledi.

Haberin Devamı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın, ekonominin önündeki zorluklara işaret etmesi ve faiz artırımında temkinli olunacağı açıklamalarının ardından dün 39,07 dolara kadar gerilemişti.

Akşam saatlerinde ABD'de haftalık ham petrol stoklarının 3,3 milyon varillik piyasa beklentilerinin altında, 2,3 milyon varil artmasının da etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı 40,57 dolara kadar yükselse de bu seviyelerde tutunamadı ve günü 39,18 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ise 39,5-39,9 dolar dar bandında hareket ederken, şu dakikalarda 39,80 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol stoklarındaki artış her ne kadar beklentilerin altında kalsa da piyasada arz fazlasına ilişkin endişelerin sürdüğünü belirterek, bu nedenle de stoklardaki her artışın fiyatları baskıladığına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Fed sonrası ivme kazanan dolardaki değer kaybının da bugün yatıştığına dikkati çeken analistler, Brent türü ham petrolün varil fiyatının 40 doların üzerinde kalıcılık sağlayamaması durumunda satış baskısının sürebileceğini ve 37 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise 22 Mart'tan bu yana girdiği düşüş trendine bugün de devam ederken, şu dakikalarda önceki güne kıyasla yüzde 1,3'lük azalışla 37,80 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

BAKMADAN GEÇME!