Petrogas’ı 100 milyon dolara satıyor, gelene ‘git’ demiyor

Güncelleme Tarihi:

Petrogas’ı 100 milyon dolara satıyor, gelene ‘git’ demiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 00:00

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ile Trans Atlantic Petroleum Limited arasında Amity Oil İnternational Pty Limited ve Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketlerinin Trans Atlantic Petroleum Limited şirketine toplam 100 milyon dolar bedelle satışı konusunda anlaşmaya varıldı.

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, enerji sektöründe kalıcı olduklarını belirterek, “Biz enerjide uzun soluklu oyuncuyuz. Enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu sektördeki şirketimizin, ülkemizin menfaatine bir teklif varsa değerlendiririz. Bu şekilde gelene git demeyiz” dedi. Ahmet Zorlu, grup olarak genellikle şirketlerini tamamen satmaktan yana olmadıklarını bunun yerine ortaklık stratejisini benimsediklerini vurguladı.

Zorlu Enerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Amity Oil ve Zorlu Petrogas şirketlerinin satışına ilişkin bilgi verildi.

KAP’a açıklama

Açıklamada, “Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ile Trans Atlantic Petroleum Ltd. arasında Zorlu Enerji’nin petrol, gaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunan yüzde 100 iştiraki Amity Oil İnternational Pty Ltd ve yüzde 73 iştiraki Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketlerinin Trans Atlantic Petroleum Ltd şirketine toplam 100 milyon dolar bedelle satışı konusunda anlaşmaya varılmış olup, sürecin tamamlanması şirketler arasında yapılacak son müzakereler, yönetim kurulu onayları ve diğer olağan işlemlere bağlıdır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!