Petkim ikinci sıradaki şirkete veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Petkim ikinci sıradaki şirkete veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 18:31

Özelleştirme İdaresi, Petkim ihalesinde en yüksek teklifi veren TransCentralAsia'yı değil, ikinci sıradaki Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nu tercih etti.

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki % 51 oranındaki kamu hissesinin blok satışı için, 05.07.2007 tarihinde yapılan açık artırma sonucunda ihalede en yüksek teklif 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu, ikinci en yüksek teklif ise, 2 milyar 40 milyon dolar ile Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu tarafından verilmiştir.

İhale Komisyonu ikinci en yüksek teklifi veren, Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’nun teklifini Rekabet Kurulu onayına sunmak üzere karar almıştır."

ÖİB açıklamasında, Rekabet Kurulu'na neden ikinci teklifin verildiğine ilişkin bir gerekçe gösterilmedi.

Rekabet Kurulu'nun izninden sonra sonuç onay için Özelleştirme Yüksek Kurulu'na gönderilecek. İhale, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayından sonra kesinleşecek.

Haberin Devamı

Temmuz ayında yapılan Petkim ihalesi, en yüksek teklifi veren TransCentralAsia Petrochemical'ın kimliği nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.    İhaleyi kazanan TransCentralAsia yetkilileri, ihale sonrası sorular  üzerine ortaklıkta Kazak hisselerinin ağırlıkta olduğunu belirtirken, detaylı bilgi vermekten kaçınmışlardı.

Ancak daha sonra medyada, bu grubun Ermeni Diasporasınca desteklendiği  haberleri yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!