PERYÖN yeni dönemde kadın, çocuk ve engelli istihdamına odaklanacak

Güncelleme Tarihi:

PERYÖN yeni dönemde kadın, çocuk ve engelli istihdamına odaklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 00:00

PERYÖN'ün yeni Başkan Yiğit Oğuz Duman,derneğin yeni dönemde Türkiye’nin en önemli gündemi olan istihdam ile kadın, genç ve engelli istihdamına odaklanacağını, çok hızlı değişen iş koşulları doğrultusunda çalışanların sürekli gelişimi konusunda da daha aktif olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük 300 kuruluşunun insan kaynakları yöneticilerinin üyesi olduğu Türkiye Personel Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) adı ve yönetimi değişti. Derneğin adından personel kelimesi çıkarılarak yeni adı “Türkiye İnsan Yönetimi Derneği” olarak belirlendi.

Derneğin kısa adı ise PERYÖN olarak kullanılmaya devam edecek. PERYÖN'ün eski Yönetim Kurulu Başkanı Selen Kocabaş da görevini Yiğit Oğuz Duman’a devretti. Yeni Başkan Yiğit Oğuz Duman, derneğin yeni dönemde Türkiye’nin en önemli gündemi olan istihdam ile kadın, genç ve engelli istihdamına odaklanacağını, çok hızlı değişen iş koşulları doğrultusunda çalışanların sürekli gelişimi konusunda da daha aktif olacağını söyledi.

Türkiye’de insan yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olarak bilinen Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) 21 Mart 2012’de tamamladığı Genel Kurul’un ardından “yeni kurumsal yapısını” kamuoyuyla paylaştı. Düzenlenen basın toplantısına PERYÖN’ün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman, Başkan Yardımcısı ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Selen Kocabaş ve Yönetim Kurulu Üyesi İdil Türkmenoğlu katıldı.

"EN ÖNEMLİ SORUN KADIN İSTİHDAMINDAKİ YETERSİZLİK"

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman, derneğin yeni dönemde özellikle Türkiye’nin en önemli sorunu olan istihdam ile kadın, genç ve engelli istihdamı konusunda daha aktif olacağını söyledi. “Türkiye’de iş hayatının en önemli sorunu düşük düzeyli istihdam ve kadın istihdamındaki adaletsizliktir” diyen Duman şöyle devam etti:

“Ülkemizde nitelikli çalışan sayısı ne yazık ki yetersiz. Birçok kurum ve kuruluş doğru insanı bulamıyor, bulmakta zorlanıyor. Biz bu konularda daha aktif olmayı, kurumsal hayat öncesi ve istihdam süresince insanların iş hayatının beklentilerine çok daha uygun bir şekilde yetişmesinin ve gelişime devamının üzerinde çalışacağız. Bu konuda kamu yönetimine fikir ve aksiyon olarak kaynak yaratmaya, özel sektörle ortak platformlarda buluşturmaya devam edeceğiz.”

"İNSAN YÖNETİMİNDE REFERANS NOKTASI OLACAĞIZ"

Duman, PERYÖN’ün, 2000’li yıllarla beraber, Türkiye’de insan yönetimini uluslararası standartlara çıkarmak için uluslararası kurumlarla işbirliği yaptığını vurguladı. PERYÖN’ün dünya çapında bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini, Türkiye’de insan yönetiminin referans noktası olduğunu belirten Duman, “25. Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi Türkiye’den ve yurtdışından profesyonellerin katılımı ile 2011’de İstanbul’da yapıldı. Avrupa’nın insan kaynakları alanında en büyük meslek örgütü CIPD’nin dünyaca kabul gören akredite programlarını, Türkiye’ye getirdik” dedi.

Duman, 2012-2014 döneminde Türkiye’nin eksikliklerinden olan “bilimsel veri sağlama” konusunda da çalışmalar yapacaklarını kaydederek, “Geçtiğimiz dönemde 7 büyük araştırma ve kısa anketler yaptık. Bilimsel araştırma ve geliştirme projeleriyle sektörde bilgi derinliğini arttırmayı sürdüreceğiz. Mesleki gelişim ve dayanışmayı yükselteceğiz. Kamu yararına kanun ve politikaların oluşmasına katkıda bulunacağız. Eğitim, istihdam, gelişim gibi toplumsal konulara doğru politikalar ve çözüm önerileri geliştirerek, kamuoyunun bilinçlenmesini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

İSİMDEKİ PERSONEL KELİMESİ KALKTI, İNSAN YÖNETİM OLDU

PERYÖN, 16 Aralık 2011’de yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda ismini değiştirme kararı almıştı. “Personel” kelimesi “İnsan” ile değiştirildi, derneğin yeni adı “Türkiye İnsan Yönetimi Derneği” oldu. Basın toplantısında isim değişikliğinin nedenini de açıklayan Duman, “Bu çok önemli bir gereklilikti. Günümüzde sermaye, bina, teçhizat, ofis, araç, bilgi bulmak çok kolay. En zor olan, insanı bulabilmek, onu mutlu edebilmek, elde tutabilmek. ‘Personel’ bugünün dünyası için soyut, durağan ve gelişimi içermeyen bir kelime.‘İnsan’ her şeyden önemli, her şeyin üzerinde. Bu nedenle isim değişikliği bir gereklilikti ve bunu yaptık” dedi.

YİĞİT OĞUZ DUMAN KİMDİR?

TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Direktörü olan Yiğit Oğuz Duman, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine Kibar Holding’te başladı. Değişim yönetimi, insan kaynakları yönetimi, endüstriyel ilişkiler, kalite güvence uygulamaları ve iş hukuku gibi alanlarda aktif sorumluluklar aldı. Assan Alüminyum’da İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Kibar Holding’de İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörlüğü yaptı.2008’de Turkcell Superonline bünyesine katıldı. İş Destek Genel Müdür Yardımcılığı ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1995’te PERYÖN üyesi oldu, 2001’den itibaren PERYÖN Yönetim Kurulları’nda çeşitli yöneticilik görevlerini üstlendi. 2005-2010 arasında PERYÖN Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 2010-2012 arasında PERYÖN Genel Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!