Personel rejimi ile memur maaşında yüzde 10 artış

Güncelleme Tarihi:

Personel rejimi ile memur maaşında yüzde 10 artış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk, Kamu Personel Rejimi Reformu tasarının tamamlandığını, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra TBMM'ye sevkedileceğini açıkladı. Türk, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Başbakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, kamu personel rejiminde yapılacak reformla, memur maaşlarında ortalama yüzde 10 artış sağlanacağını, hizmet tazminatlarının eklenmesi ile sözkonusu artışın yüzde 13'e kadar çıkabileceğini bildirdi.

Türk, tasarı ile önerilen sisteme göre en düşük aylık ücretin brüt 100 milyon 388 bin lira, en yüksek aylık ücretin ise brüt 820 milyon 682 bin lira olacağını vurguladı.

Devlet Bakanı Türk, ‘‘Buna göre kapsama dahil personel bakımından en düşük ücret ile en yüksek ücret arasındaki fark, halen 10.2 kat iken tasarıda 7.8 kata indirilmiş, böylece en yüksek aylık ile en düşük aylık arasıdaki fark azaltılmıştır’’ dedi.

Tasarının kamu personel rejimindeki bütün bu aksamaları gidereceğini anlatan Türk, mevcut ücret sisteminin kaldırılarak kamu görevlilerinin öğretim ve kıdem, kadro görevlileri ve hizmet şartlarına dayalı sade bir ücret sistemi oluşturulacağını kaydetti. Halen çeşitli adlar altında yapılan ödemeler yerine temel ücret ve

görev ücretinden oluşan aylık ücretin benimsendiğini bildiren Türk, Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek ve aylık ücrettin yüzde 40'ını geçmeyecek bir hizmet tazminatının ödenmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Tasarıya göre, bürüt olarak en düşük temel ücret 47 milyon 633 bin lira, en yüksek temel ücret 82 milyon 532 bin lira olarak belirlendi. Yine tasarıya göre, en düşük görev ücreti 52 milyon 725 bin lira olarak öngörülürken en yüksek görev ücreti de 738 milyon 150 bin lira olarak belirlendi.

SOSYAL YARDIMLAR

Kamu görevlilerinin sosyal hak ve yardımlarına ilişkin yeni düzenlemeler de getirildiğini bildiren Türk, buna göre halen 200 bin lira ile 600 bin lira arasında yapılan konut yardımı ödemesini 9 milyon 900 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Tasarı ile 4 milyon 912 bin lira olan aile yardımı 8 milyon 250 bin liraya, çocuk yardımı 351 bin liradan 4 milyon 125 bin liraya çıkarıldı. Doğum ve ölüm yardımlarının da yeniden düzenlendiği tasarıda, doğum yardımı 527 bin liradan 12 milyon 300 bin liraya, ölüm yardımı da 133 bin 500 liradan 165 bin liraya çıkarıldı. Türk, tasarının çalışırken alınan ücret ile emeklilikte alınan ücret arasında da bir denge kurulduğunu belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!