Perlit ‘Milli maden’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Perlit ‘Milli maden’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 01:30

TÜRKİYE’de yeni yatırımlarıyla dikkat çeken Bergama Madencilik, Bergama ve Manisa’da 6, Çanakkale Biga’da 2, Ankara Kızılcahamam’da 2 olmak üzere toplam 10 perlit madenine ulaştı. Bergama Madencilik ve Çullas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çullas, “Perlit madeninin potansiyelini değerlendirmek üzere yapılan Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda grup çatısı altında ‘Ekokat’ markası ile yalıtım ürünleri üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

200 YILLIK REZERV

Levent Çullas, perlit bazlı yapı malzemesi Enerjiblok markalı yeni bir ürünü pazara sunacaklarını belirterek, perlitin kullanım alanının yaygınlaşmasını sağlayacak Ar-Ge çalışmalarına hızverdiklerini açıkladı. Çullas, “Perlit ülkemizin milli madeni olabilir. Kaynaklarımız çok zengin, 200 yıllık rezerve sahibiz. Kuruluş olarak hedefimiz perlit madeninin en iyi şekilde değerlendirildiği katma değerli ürünlerle ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

İHRACAT ARTIYOR

Bergama Madenciliğin yıllık 108 bin ton üretim kapasitesi ile yerli ve uluslararası pazarda önemli bir konumda olduğunu anlatan Levent Çullas, “Kullanım alanına ve müşteri talebine uygun olarak üretim gerçekleştiriyoruz. 100 litrelik polietilen torbalar, dökme ve konteyner olarak nakliyat yapabilecek tesis ve altyapıya sahibiz. Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Almanya ve ABD’ye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2016’da Fransa’ya da ihracat yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TOPRAKSIZ TARIMIN DA YILDIZI

DOĞAL olarak silis esaslı volkanik kayaçlardan oluşan perlitin inşaat sektöründe çatı ve duvarlarda olduğu kadar tarımda da kullanıldığını anlatan Levent Çullas, “Hafif yapısı, bol gözenekli olması, drenaj ve havalanmasının kalitesi, bitkiye gereken besin maddelerini ve suyu bünyesinde tutarak bitki için kullanıma hazır halde bekletmesi nedeniyle tarımsal üretimde, topraksız tarımda, üretim sonrasında ve meyvecilikte tercih ediliyor. Perlit yalıtım özelliğinden dolayı depolama ve saklama binalarının izolasyonunda; hafifliğinden ve yine yalıtım özelliğinden dolayı taşımada, çok yıllık süs bitkilerinin saklanmasında başarı ile kullanılıyor. Perlitin, yağmur ve sulama sularının yerçekiminin etkisi ile aşağıya doğru inmesini sağlayarak buharlaşmayı azalttıp, ekonomik sulama sağlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!