Pepsi’nin Başkanı: İstanbul’a gittim hayatım değişti

Güncelleme Tarihi:

Pepsi’nin Başkanı: İstanbul’a gittim hayatım değişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük ikinci meşrubat firması olan Pepsi'nin patronu Roger Enrico, New York'ta yaptığı bir basın toplantısında 1990 yılında İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonrasında yeni bir hayat görüşü kazandığını söyledi.

‘‘Pepsi Generation’’ kampanyası ile Pepsi'yi 5 kıtada başarıdan başarıya koşturan Roger Enrico son olarak içinde ünlü içecek markası Gatorade'yi de kapsayan Quaker Oats firmasını 13.4 milyar dolara Pepsi ailesine katmaya hazırlanıyor. Enrico, New York'ta konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında artık emekliye ayrılma zamanın geldiğini belirtti.

2 yıl sonra görevini bırakıp emekliye ayrılacağını açıklayan Enrico, ‘‘İstanbul'daki Pepsi tesislerini görmek için bulunduğum Türkiye'de bir gece kulübünde Lambada dansı yaparken kalp krizi geçirdim, bu benim hayat görüşümü değiştirdi. Para nedir diye düşünmeye başladım. Harcayabileceğimden daha fazla param var zaten’’ dedi. Enrico, İstanbul'daki bu olaydan sonra firmadan 14 ay izin alarak Cayman Adaları'nda dinlenmiş, ayrıca Montana'daki çiftliğinde genç Pepsi yöneticilerine dersler vermiş. Business Week dergisine göre Roger Enrico'nun 80 milyon dolarlık bir özel serveti var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!