Pepsi, Fruko-Tamek'e ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Pepsi, Fruko-Tameke ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Pepsi Co., 40 milyon dolar karşılığında Fruko-Tamek'e yüzde 11.75 oranında ortak oldu. Fruko-Tamek'ten yapılan açıklamaya göre, yeni fonlar Çorlu ve İzmit Aslanbey'de başlatılan mega-plant yatırımları tamamlamada ve satış örgütünün geliştirilmesinde kullanılacak.

Açıklamada, Tamek Holding bünyesinde gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmalarıyla Fruko-Tamek'e ait 5 şişeleme tesisiyle Konektaş'a ait 6 şişeleme fabrikasının bir çatı altında toplandığı hatırlatılarak, Amerikan Pepsi Co.'nun bu yeni oluşuma 40 milyon dolar karşılığında yüzde 11.75 oranında ortak olduğu bildirildi.

Fruko-Tamek Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sipahioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de Pepsi için yakın gelecekte büyük imkanlar olduğunu belirterek, ‘‘Pepsi Co. ile ilişkimizi bu yönde geliştirmemiz Pepsi'ye Türkiye pazarında büyük bir ivme kazandıracak ve mevcut müşterilerimiz yanında gelecek nesiltüketicilerimize de ulaşmada işimizi kolaylaştıracak’’ dedi.

Sipahioğlu, Pepsi Co. üst yönetiminin Türkiye'de yatırım kararının ülke ekonomisine olumlu bakışlarının bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Pepsi Co. Yönetim Kurulu Başkanı Roger Enrico ise, ‘‘Bu yatırım, mükemmel bir şişeleyiciyle olan işbirliğimizi daha da geliştirecek ve kendi markalarımız için büyük bir büyüme olanağı yakalamış olacağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!