Pembepist!

Güncelleme Tarihi:

Pembepist
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 08:30

Dünya Kadınlar Günü bu yıl İstanbul’da, sadece kadınların direksiyon başına geçtiği Pembepist’te kutlanacak. Pembepist’in yaratıcısı genç girişimci Didem Fatinoğlu, “Trafikte güvenliğe ve kadınlara yönelik önyargıya otomobil yarışı ile dikkat çekeceğiz. 16 kadın girişimci 10 Mart’ta pembe tulumlarımızı giyip İstanbul Park’ta olacağız” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜMÜZDE kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal haklarına ve bu alanlardaki başarılarına dikkat çekmek amacıyla birçok farklı etkinlikle kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul, bu yıl farklı bir organizasyona hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak erkeklerin katıldığı otomobil yarışlarına ev sahipliği yapan Intercity İstanbul Park’ta piste bu kez kadınlar çıkacak. Trafikte güvenliğe ve kadın sürücülere yönelik önyargıya dikkat çekmek amacıyla 10 Mart’taki etkinlikte, 16 iş kadını otomobilleriyle zamana karşı mücadele verecek. Kadın pilotların pembe tulum giyerek ‘Kadınlar Günü’e göndermede bulunacakları İstanbulPark’taki yarışa ‘PembePist’ adı verildi. Aralarında profesyonel yöneticiler, aile şirketinde görev alanlar, kendi işlerini kurmuş başarılı iş insanları ve genç girişimcilerin yer aldığı 16 kadın yarışmacı etkinlik öncesinde Şampiyon Ralli Pilotu Simin Bıçakçıoğlu’ndan özel donanımlı araçlar için eğitim aldılar.

Haberin Devamı

PİST CESARET İSTER

PembePist’in yaratıcısı, 23 yaşında, iş hayatına henüz atılmış Didem Fatinoğlu. Fatinoğlu her ne kadar aile şirketi Sanica’da kariyerine başlasa da, toplumsal meselere ve kadın sorunlarına duyarlı olduğunu ve bu sebeple PembePist ile genç girişimci ve profesyonel kadınlara cesaret konusunda ilham vermek istediğini söyledi. Kadınların birçok erkeğe göre çok daha iyi sürücü olmasına rağmen trafikte tacize varan bir önyargıyla karşı karşıya olduklarını kaydeden Fatinoğlu, “Kadınlara yönelik bu önyargı sadece trafikte değil iş hayatında da karşımıza çıkıyor. Bu noktadan hareketle erkeklere özgü bir spor olarak görülen otomobil yarışını kadınlara özel düzenledik. Kadınların otomobil kullanma yeteneklerinin ya da iş yapma becerilerinin daha az olduğuna dair yaratılan algının yok edilmesi çabalarına biz de bir katkı yapmak istedik. Otomobil yarışı pistine çıkmak da, girişimci olmak da cesaret ister. Amacımız herkese ‘biz de bu yarışta varız’ mesajını vermek” dedi. Pembepist’te zamana karşı mücadele vereceklerini söyleyen Fatinoğlu, “Yarışmacılar piste tek tek çıkacaklar. Hızdan çok tekniğin öne çıktığı bir yarışma olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

#KESİNKADINDIR ETİKETİ

PEMPEPİST için sosyal medyada da hesap açtığını söyleyen Fatinoğlu, “Sosyal medyada #kesinkadındır etiketiyle varız. Önyargıyı yıkmak istiyoruz, kadınları piste çıkmaya davet ediyoruz. Bu etkinlikte başta Intercity İstanbul Park olmak üzere çok sayıda kişi ve kurum bize ücretsiz destek verdi. Kadın konusunda artan bu duyarlılık gelecek için çok önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!