Pegasus'tan önemli açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Pegasustan önemli açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:17

Pegasus Sabiha Gökçen'de apron yer hizmetlerini Haziran'dan itibaren kendi karşılayacak.

Haberin Devamı

Pegasus İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dışarıdan tedarik etmekte olduğu apron yer hizmetleri ihtiyacını Haziran ayından itibaren tamamen kendi karşılayacağını duyurdu.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, söz konusunu havalimanındaki apron yer hizmetleri ihtiyacını sahip olduğu B Grubu Dış Hat Çalışma Ruhsatına istinaden 29 Mart itibarıyla kısmen kendi bünyesinde karşılamaya başladığını belirtti.

Açıklamada, mevcut tedarikçi firma ile sözleşmenin sona ereceği 31 Mayıs 2016 tarihi sonrasında ise söz konusu hizmetin tamamen Pegasus'un kendi bünyesinde karşılanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Pegasus, KAP'a yaptığı bir diğer açıklamada da; 2009, 2010, 2011 yılları ve Ocak 2012 dönemleri için finansal kiralamaya taraf yerleşik olmayan uçak kiralama şirketlerine uygulanan KDV oranlarına ilişkin olarak aleyhine düzenlenen 30.87 milyon TL KDV tarhiyatı ve 46.3 milyon TL tutarında vergi ziyaı cezasını kaldırılmasına yönelik iptal davalarının ilk derece incelemesinin sonuçlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklamada, mahkemenin KDV tarhiyatı ve vergi cezasının tamamının kaldırılmasına karar verdiği; ancak Danıştay nezdinde temyiz imkanı bulunduğundan kararların kesinleşmediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!