Pazar tatili korkusu yaşayan perakendeci Erdoğan’la rahatladı

Güncelleme Tarihi:

Pazar tatili korkusu yaşayan perakendeci Erdoğan’la rahatladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü İstanbul’da yaptığı açıklamalar testil sektöründekini üzerken, perakende sektörünün yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

‘Perakende Yasası’ olarak Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı’nda alışveriş merkezlerinin (AVM) pazar günleri 18.00’den sonra kapanacağı öngörülürken, Başbakan Erdoğan pazar günü AVM’lerin kapanmayacağını söyledi. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Başbakan’ın açıklamasıyla moral bulduklarını belirterek, bugün düne göre gelecek için çok daha umutlu olduklarını söyledi. Türk moda perakendesinin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını hatırlatan Yılmaz Yılmaz, yasa taslağı tartışmalarının sektörde olumsuz rüzgarlar estirdiğini belirtti.
Yeni bir devir
Başbakanın, bu tartışmalara organize perakende sektörünün ve Türkiye’nin realiteleri açısından son noktayı koyduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “BMD olarak 400 marka, 24 milyar dolar ciro, yaklaşık 200 bin çalışan ile bu tartışmanın en önemli taraflarından birini oluşturuyoruz. Türkiye perakende sektörü açısından bir devrin bitip yeni bir devrin açılışına şahitlik ettiğimiz bu günlerde yeniden kamuoyunun gündemine taşınan tasarıya ilişkin Başbakanımızın yaptığı açıklamayı son derece önemli ve gerçekçi bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. BMD olarak üyelerimizin yurtiçinde 40 bin, yurtdışında ise 69 ülkede bin 175 mağazası bulunuyor. Türkiye’den dünyaya açılma hamlesini büyük bir başarıyla sürdüren markalarımızın kaygıyla izlediği bu tartışmanın en üst düzeyde bizler açısından olumlu sonlandırılması hepimizi sevindirdi.”

Haberin Devamı

Tüketiciyi merkeze koyan yaklaşımla rahatladık

ALIŞVERİŞ Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane de Başbakanın açıklamalarından son derece memnun olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Başbakan 212 İstanbul alışveriş merkezinin açılışında da benzer bir açıklama yapmıştı. Önceki gün söyledikleri bunun paralelindeydi. Bizim söylemimiz de bu. Nihayi kararı tüketici versin. Herhangi bir işte tüketici merkeze alınırsa başarı gelir. Başbakanın sözlerini doğru ve olumludur. Başbakan tüketicinin isteği ve lehine bir görüş açıkladı. Sektörü ve tüketiciyi yakından biliyor. Bunu iyi gözlemliyor. Önceki gün söylediği bu söylemin aksiyon plalıydı. Başbakana teşekkür ve teveccühünüzü iletiyoruz. Yasanın tüketiciyi merkeze alarak, tüketici lehine çıkacağına inancımız tam. Hiçbir tereddütümüz yoktur” Nane, geleneksel perakendenin yok olmasını istemediklerini hatırlatarak “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) açık mektup yazdık. Modernleşmeleri için her türlü desteği vermeye hazır” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!