Paulson: Ekonomi toparlanacak

Güncelleme Tarihi:

Paulson: Ekonomi toparlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 10:32

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ABD'de mevcut finansal sorunların biraz daha süreceğini ancak, sonunda ekonominin iyileşeceğini söyledi.

Paulson, ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi'nde yaptığı konuşmada, ekonominin, ABD Merkez Bankası (Fed) ile çalışan yönetiminin, finansal sistemi güçlendirmek için gerekli adımları atma taahhüdünden ötürü toparlanacağını ifade etti.

Diğer ülkelerle yakın işbirliğinin önemli olduğu ve diğer ülkelerin krizle başetmede aldıkları önlemlerin başka ülkelerin zararına olmaması için dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Paulson, “Hükümetimiz, ekonomik büyümemizi harekete geçiren tüketim ve yatırımların finansmanını artırmak için bankalarımız ve finansal kurumlarımızı güçlendirmek amacıyla ne gerekiyorsa yapacak” dedi.

Paulson, “Mevcut sorunların birkaç ay sürmesini beklememize rağmen, halkımızın daha önce karşılaştığı her türlü güçlüğün üstesinden gelindiği gibi bu sorunların da üstesinden geleceğiz” dedi.

ABD Hazine Bakanı Paulson, finansal krizle başetmenin ABD'de ve diğer ülkelerle yakın işbirliğinde “dramatik adımların” atılmasını gerektirdiğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!