Paul Newman, ‘ABD’nin en hayırsever ünlüsü’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Paul Newman, ‘ABD’nin en hayırsever ünlüsü’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

ABD’de “Giving Back Fund” olarak adlandırılan yardım fonu kapsamında hazırlanan “en hayırsever ünlüler” listesine bu yıl da pek çok ünlü girdi. Açıklanan listenin başında Paul Newman, Angelina Jolie-Brad Pitt çifti ve ünlü oyuncu Mel Gibson’un yer aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

İlk üçten 41 milyon dolar
Vakfın internet sitesinde, 2008’de hayatını kaybeden oyuncu Paul Newman’ın, 9 aylık süre içinde, sağlık, eğitim ve çevrenin korunması alanlarında kullanılmak üzere 21 milyon dolar bağışladığı açıklandı. Listenin ikinci sırasında yer alan Angelina Jolie-Brad Pitt çiftinin yaptığı 13.4 milyon dolarlık yardımın kullanıldığı yerler arasında Etiyopya’da bir sağlık kliniği, kasırgazede New Orleans kentinin yeniden yapılandırılması çalışmaları ve Katolik genç kilise örgütünün de bulunduğu belirtildi. California’daki bir kiliseye yaptığı 6.5 milyon dolarlık yardımla oyuncu Mel Gibson listede üçüncü olurken, talk şovcu Oprah Winfrey de eğitim alanında kullanılmak üzere yaptığı 2.4 milyon dolarlık bağışla bir önceki yıl birinci olduğu listeye yeniden girmeyi başardı.
Listede yer alan sporculara bakıldığında ise eski otomobil yarışçısı Richard Childress’in bir sağlık merkezi için 5 milyon, boksör Oscar De La Hoya’nın bir hastane ve okul için 3.5 milyon dolar bağışladığı bildirildi Barbara Streisand’ın sağlık ve eğitim programları için 1.7, aktör Leonardo DiCaprio’nun toplum destekli çalışmalar için 1.5, milyon dolar bağış yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘En hayırsever ünlüler’de ilk 5

Paul Newman: 21 milyon dolar
Brad Pitt-Angelina Jolie: 13.4 milyon dolar
Mel Gibson: 6.5 milyon dolar
Richard Childress: 5 milyon dolar
Oscar De La Hoya:  3.5 milyon dolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!