Patronlar yine Brüksel yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Patronlar yine Brüksel yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2003 02:08

Türkiye'de değişen gündemle birlikte zaman zaman geri plana düşen AB (Avrupa Birliği) konusu, işadamlarının gündemindeki yerini konuyor.

Geçen yıl Avrupa başkentlerini dolaşarak Türkiye'nin AB'ye tam üye olması için lobi çalışmaları yapan TÜSİAD, 9-10 Ekim tarihlerinde yine Brüksel'e gidecek. TÜSİAD bu gezinin ardından 29 Ekim'de de Türkiye'nin değişik illerinden SİAD (sanayici ve işadamları dernekleri) başkanları ile yine Brüksel'e bir çıkartma yapacak.

DERVİŞ'LE BULUŞMA

Başkan Tuncay Özilhan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin bu hafta yapacağı Brüksel gezisinde, AB'nin iki önemli ismi ile görüşülecek. Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu komiseri Günter Verhaugen ile görüşecek olan TÜSİAD heyeti, aynı tarihlerde Brüksel'de bulunacak olan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş ile de birayaya gelecek.

Önde gelen düşünce kuruluşlarından CEPS'in (The Center for Europen Policy Studies-Avrupa Siyasi Araştırmalar Merkezi) konuğu olarak burada bir konuşma yapacak olan Derviş'in AB konusundaki çizgisini beğenen TÜSİAD, Derviş ile biraraya gelerek onun izlenimlerini öğrenecek. Derviş'in ‘‘Geçmişi bırakalım AB geleceğin projesidir. Bu projede de Türkiye'nin yeni vardır’’ şeklinde özetlenebilecek görüşleri TÜSİAD tarafından da destekleniyor.

SİAD ÇIKARTMASI

TÜSİAD'ın ağabeyliği ile biraraya gelen ve konfederasyon çatısı altında birleşme çalışmaları yapan SİAD Platformu da ilk yurtdışı toplantısı Brüksel'de yapacak. 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacak bu toplantıya Türkiye'nin değişik illerindeki SİAD Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri büyük ilgi gösterirken, Avrupa Parlemantosu ve Komisyonu üyeleriyle gerçekleşecek toplantılarda ‘‘Türkiye'de herkesin AB üyeliğini istediği’’ mesajı verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!