Patron kürsüyü işçiye verdi

Güncelleme Tarihi:

Patron kürsüyü işçiye verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 13:43

Taşeron işçi, kürsüyü patrondan aldı. "Yatlarınız, katlarınız yetsin artık; biraz da biz kazanalım, paramız olsun ki; sizin sattıklarınızı alabilelim" dedi ardından da Bakan Faruk Çelik'e seslendi: "Buyurun asgari ücretle bir ay siz geçinin."

Haberin Devamı

Çalışma Meclisi toplantısında patronlar adına ilk sözü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik aldı. Çalışma hayatındaki sorunları sıralarken, bir taşeron işçi sorunlarını dile getirmeye başladı. Bunun üzerine Kutadgobilik, "Buyur gel burada anlat" diyerek kendisini kürsüye çağırdı.

Bir kamu kuruluşunda taşeron işçisi olarak danışma görevlisi olduğunu belirten işçi, "Çalışma Bakanımız asgari ücretle geçinilebilir" dedi. Buyursun kendisine verelim, geçinsin" dedi.

Kutadgobilik, işçinin çalışma koşullarının zorluğuna ilişkin sözlerine katıldığını belirterek, işçiyi yerine gönderdi ve konuşmasını tamamladı.

BAKAN ÇELİK KIZDI

Bakan Faruk Çelik, bir sonraki konuşmacıyı beklemeden söz almak istediğini bildirdi. Çelik, "Burası slogan atma yeri değil. Kimse kimsenin söz hakkını alamaz. Hangi milletvekili 2 yılda emekli olabiliyormuş. Ayrıca ben asgari ücretle geçinilebilir, demedim. Asgari ücret geçim ücreti değil, işçiyi koruma ücretidir, dedim. Sözleri yarım yamalak alıp, farklı yerlere çekmeyin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!