Patates sevdasına 79 dolar

Güncelleme Tarihi:

Patates sevdasına 79 dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 00:30

DÜNYADA enflasyon oranının en yüksek olduğu ülke Venezüella’da, fast food restoranlarında standart bir patates yemek için resmi rakamlara göre 79 doları gözden çıkarmak zorunda kalacak. Daha fazla patates yemek isteyenler ise 126 dolar ödeyecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de bu ürünün standart boyu için ödenen para 4.5 lira. Yani Türkiye’de Venezuela’da alınacak büyük boy patatesten tam 80 tane alınabiliyor. AP’nin haberine göre, Venezuela, geçen yıl patates ithalatının yüzde 85 azalmasından dolayı ocak ayında patates kızartmalarını ülkedeki 100’den fazla mağazasından fast-food zincirinin menüsünden çıkarmıştı. Şirket, hafta başında sosyal medya üzerinden ve sokaklardaki büyük billboardlardan satışların yeniden başladığını duyurdu. Hatta sosyal medya üzerinden geri sayımlara bile başladılar.

BÜYÜK HEYECAN YARATTI

AP’nin haberine göre, Venezuela’nın başkenti Caracas’ta öğle yemeğine çıkan çalışanlar fast-food zinciri önünde uzun kuyruklar oluşturup, patates kızartmasının gerçekten yeniden satılıp satılmayacağını sordu. Fast-food zincirinin satışçılarından biri ise şöyle konuştu: “Müşteriler gerçekten çok heyecanlı ama onlara fiyatları söylediğimizde çok sevinmeyecekler.” Caracas’da, ABD’li şirketin ürününe alternatif olarak yine patates benzeri “Cassava” adı verilen kökü nişastalı olmasından dolayı kızartılabilen bir ürün var. Türkçe’de “Monyak” adıyla geçen bu ürün, patatese yakın tada sahip. Bu ürünün fiyatı standart patates kızartması fiyatlarına çok yakın. Ancak söz konusu fast-food zincirinin kendi patatesleri olduğunda, ürün fiyatı resmi rakamlarla 79 dolara çıkıyor. Büyük boy istendiğinde ise 126 dolara kadar yükseliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!