Patates fiyatlarına ‘hassas’ takip

Güncelleme Tarihi:

Patates fiyatlarına ‘hassas’ takip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 22:14

REKABET Kurumu, Türkiye'deki patates ve soğan fiyatlarındaki artış eğiliminin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında hassasiyetle takip edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, son günlerde basın yayın organlarında yayınlanan haber ve yorumlar dolayısıyla Türkiye'deki patates ve soğan fiyatlarının önemli artış eğiliminde olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuya ilişkin açıklamasına atıfta bulunulan duyuruda, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan açıklamada, Bakanlığın bu konuya ilişkin çalışma yürüttüğü bilgisi verilmiş ve bu artışın gerekçelerinin araştırıldığı vurgulanmıştır. Bahsi geçen konu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Rekabet Kurumunun da gündeminde olup hassasiyetle takip edilmektedir.”

MAKUL SEVİYE GÖRÜLÜR
Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş da, kısa bir süre içinde soğan ve patateste makul fiyat seviyesinin görüleceğini dile getirdi. Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı yükselen veya düşen meyve ve sebze fiyatlarından hiçbir hükümetin sorumlu tutulamayacağını söyledi. Seçim arifesinde yükselen soğan, patates ve domates fiyatlarının hükümetle bir alakasının olmadığını vurgulayan Akbaş, “İstese de müdahale edemez. Yapacağı tek şey böylesi artışlara karşı ithalat izni çıkararak piyasayı dengelemektir ki ithalat iznini vererek üzerine düşeni yapmıştır. İnşallah kısa bir süre içinde soğan ve patateste makul seviyeyi göreceğiz.” ifadelerini kullandı. Soğan ve patates fiyatlarındaki yükselişin nedenlerine ilişkin olarak da Akbaş şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl üreticinin zarar etmesi nedeniyle bu yıl tercih edilmemesi, hasat döneminde aşırı yağmur yağmasından dolayı hasat yapılamaması, bu nedenle tarladaki ürünün çürüyerek telef olması piyasanın ihtiyacının karşılanmamasına neden oldu. Bu nedenle yetersiz miktardaki ürüne olan talep fiyatların yükselmesine sebep oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!