Pastırmada iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Pastırmada iyi haber
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 13:21

KAYSERİ Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Ramazan Ayı’nda et, sucuk ve pastırma fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Havaların çok sıcak olduÄŸu için talebin de az olduÄŸunu belirten Ãœnlü, "Ramazan Ayı’nda et fiyatlarında her hangi bir fiyat artışı söz konusu deÄŸil. Tüketici daha çok sebze ve meyveye yöneliyor" dedi.Â

Ramazan'ın sıcak havalara denk gelmesi et, sucuk ve pastırma fiyatlarını etkilemedi. Önceki yıllarda Ramazan’ın başlamasıyla birlikte yükselen pastırma fiyatları bu yıl artmadı.

Pastırma ve sucuk fiyatlarının da et fiyatları ile orantılı olduğunu hatırlatan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, şunları kaydetti: "Et, pastırma ve sucukta Ramazan Ayı’na özel bir fiyat artışı olmayacağını öngörüyoruz. Bugün kaliteli bir pastırmanın kilosu 45 lira ile 65 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar ilk defa bu Ramazan’da artmayacak."

Ucuz üründen kaçın

Haberin Devamı

Ramazan'da piyasaya bir çok et ürünü gireceğini de hatırlatan Ünlü, vatandaşı sağlıklı ürünler kullanma noktasında uyardı. Piyasada hem sağlık açısından, hem de dini açıdan uygun olmayan ürünlerin bulunduğunu vurgulayan Ünlü, "Vatandaşlarımıza güvenilir markalardan alış veriş yapmasını öneriyorum. Zira piyasada çok sayıda sucuk ve pastırma üreten firma var. Ama Kayseri’mizde bu konuda korkulacak bir durum yok. Çünkü Kayseri’de kalitesiz marka yok" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!