Parayı almadan imza atmayın

Güncelleme Tarihi:

Parayı almadan imza atmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 15:49

Noter satışı sırasında parayı ödemeden imza attırdıkları otomobil sahiplerini dolandırdıkları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin noter satışını yaptıktan sonra bankada paralarını vereceklerini söyleyerek ikna ettikleri 22 ayrı kişiyi dolandırdıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, araba satışı sırasında vatandaşların parayı almadan hiçbir belgeye imza atmamaları yönünde uyardı. Noterdeki satışı sırasında yapılan bu dolandırıcılık yöntemi ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için ekipler tarafından canlandırma CD’si hazırlanarak basına dağıtıldı. Otomobil satışı sırasında dolandırılan kişilerin başvurularında artış olması üzerine, Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı.

NOTERDE YAPILAN AKIL ALMAZ DOLANDIRICLIK

Esenyurt, Avcılar ve Büyükçekmece civarında, noter satışı sırasında benzer bir şeklide otomobilleri dolandırılan kişilerin ifadelerine başvuruldu. Bu kişilerin ifadelerine göre başvurulan dolandırıcılık yöntemi şöyle:

Dolandırıcılar, internet üzerinden veya gazete ilanlarından otomobil satan kişilere telefonla ulaşıyorlar. Buluştukları yerde önce otomobil satıcısına yemek ısmarlayıp güvenlerini kazanıyorlar. Otomobil satışı konusunda sözde pazarlık yaptıktan sonra anlaşıyorlar. Ardından bankaya gitmek üzere yola çıkıyorlar. Sözde bankaya giderken yolları üzerindeki notere uğruyorlar. Sözde bir daha geri dönüş olmasın diye arabanın noter satış işlemleri hallediliyor. Noter satışı yapılırken dolandırıcılardan biri arabayı yıkatma bahanesiyle satıcıdan anahtarı alıyor. Noterde satış işlemleri yapıldıktan sonra dolandırıcılar bir yolunu bulup ortadan kayboluyorlar. Hemen de otomobili başka bir kişiye satıyorlar. Resmi imzalar atıldığı için de otomobilini satan kişi parasını almak için uğraşsa da bir şey elde edemiyor.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda, bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilerin kimlik ve adresleri belirdi. Ardından Esenyurt, Avcılar ve Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonlarda ele başı olduğu ileri sürülen Taner Karal’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Ekipler operasyondayken polis kamerası da kayıttaydı. Görüntülerde, ekipler binaya girdikten sonra zanlıları gözaltına alıyor ardından evde arama yaparaken görülüyor.

EMNİYET CD HAZIRLADI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan zanlıların dolandırdıkları ileri sürülen 22 kişi tarafından teşhis edildi. Zanlıların bir kısmının ifade vererek suçlamaları kabul etmediği bir kısmının ise susma haklarını kullandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemeleri tamamlanan 9 kişi 22 ayrı “Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, araba satışı sırasında vatandaşların parayı almadan hiçbir belgeye imza atmamaları yönünde uyardı. Noterdeki satışı sırasında yapılan bu dolandırıcılık yöntemi ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için ekipler tarafından canlandırma CD’si hazırlanarak basına dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!