Para tatili nerede geçirecek?

Güncelleme Tarihi:

Para tatili nerede geçirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uzun bayram ve yılbaşı tatili yaklaşırken, piyasalardaki likit para da adres arayışına girdi. Yatırım uzmanlarının ortak görüşü paranın tatili repoda değerlendireceği yönünde.

Uzmanlar, ekonomide yaşanan son krizle birlikte yükselen faizlerin paranın yönünü belirlediğini, yatırımcıların 10 günlük uzun tatil süresince paralarını borsa ya da döviz yerine net getirisi olan repoda değerlendirmeyi tercih ettiklerini kaydettiler.

Piyasalardaki devalüasyon beklentisinin kırılmasıyla dövize ilginin azaldığını ifade eden uzmanlar, borsa cephesinde ise önümüzdeki haftadan itibaren her gün azalan işlem hacmiyle durgun seanslar yaşanmasını beklediklerini bildirdiler.

Uzmanlar, aslında büyük profesyonel yatırımcılar açısından tatilin Cuma günkü 2. seans sonunda başladığını, bunların genelde uzun tatillerde hisse senedi taşımadıklarını vurgulayarak, hisse senedi almak isteyenlerin genelde tatil öncesi takas avantajını kullanarak perşembe, cuma günleri alım yaptıklarını söylediler.

Repo piyasasında son günlerde artan işlem hacminin de bu görüşleri onayladığını belirten yatırım uzmanları, her tatil öncesi harcamalardan dolayı ortaya çıkan nakit ihtiyacının bir miktar faizleri yukarı çekeceğini, bunun da paranın yönünü etkileyeceğini anlattılar.

Öte yandan bazı uzmanlar ise, tatil sonrası İMKB'de yükseliş beklediklerini ve Şubat ortalarına kadar bu hareketliliğin sürebileceğini, ağırlıklı olarak hisse senedi yatırımı yapanların sonuçta daha büyük getiriler elde edebileceklerini ileri sürüyorlar.(AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!