'Para benim' diyen iş adamı eski ortak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Para benim diyen iş adamı eski ortak çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 16:50

17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasında, İçişleri eski bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde bulunan paralar için dinlenen tanık “O parayı ben verdim” dedi. Ancak dinlenen tanık Behçet Yaşar’ın, Barış Güler ile hazır beton şirketinde eski ortak oldukları belirlendi.

Haberin Devamı

El Cezire Türk’ün haberine göre, Barış Güler’in evinde bulunan ve el konulan 1 milyon 500 bin lira için Behçet Yaşar, ‘Evini satın aldım, paraları ben verdim’ dedi. Habere göre, Yaşar’ın evin satış sözleşmesini de savcılığa sunduğu iddia edildi.

‘1 MİLYON 650 BİN LİRAYA ANLAŞTIK’
Behçet Yaşar ifadesinde, Güler ile evin satışı için 1 milyon 650 bin liraya anlaştıklarını kaydederek “Ancak önce 450 bin sonra da 1 milyon verdim. Bu paranın 1 milyon 270 bin TL’si ile evin üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Bu kaldırıldığında yapılan anlaşma gereği 200 bin TL alarak satış işlemi gerçekleşecekti. Ancak işlem bitmeden operasyon yapıldı" dedi.

HAZIR BETON ŞİRKETİ
hurriyet.com.tr'nin yaptığı araştırmaya göre, tanık olarak dinlenen Behçet Yaşar’ın Barış Güler ile ortaklıkları Es Marmara Hazır Beton İnşaat ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited şirketinde bulunuyordu. Ticaret sicil kaydına göre Barış Güler söz konusu şirketin eski ortağı olarak görünüyor. Beylikdüzü’nde bulunan şirketin 1999’da kurulduğu anlaşıldı.

Para benim diyen iş adamı eski ortak çıktı
Ticaret sicil kayıtlarına göre şirketin bir çok kez ünvan değiştirdiği anlaşıldı. Marmara Hayvancılık ve At Yetiştiriciliği ve İnşaat, Marmara Mühendislik İnşaat, As Yapı Dekorasyon ve Net Yapı Dekorasyon şirketin eski isimleri olarak kayıtlarda yer alıyor.

Haberin Devamı

BABA GÜLER ‘EV PARASI’ DEMİŞTİ
Eski içişleri bakanı Muammer Güler operasyonla ilgili yaptığı ilk açıklamada ''O paralar oğlumun Bahçeşehir'deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeler de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişle.'' diye paranın rüşvet parası olmadığını söylemişti.

‘DAYIMIN OĞLU BANA BORÇLU DE’
Ancak İçişleri Eski Bakanı Güler ile oğlu Barış Güler arasında geçtiği iddia edilen konuşmada ise paranın kaynağı ile ilgili verilecek ifadede farklı şeylerin söylenmesi istenmişti. Anılan konuşmada Bakan Güler oğluna, Rıza Sarraf’a gayrı resmi danışmanlık yaptığını söylemesini, ayrıca dayısının oğlunun (Rüçhan Bayar) Sarraf’ın yanında çalıştığını, kendisinin ise Bayar’dan alacaklı olduğunu senetlerinin de olduğu söylemesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!