‘Pandemiden en az etkilenecek 3’üncü ülke Türkiye’

Güncelleme Tarihi:

‘Pandemiden en az etkilenecek 3’üncü ülke Türkiye’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2020 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, OECD’nin tahminlerine göre pandemiden en az etkilenecek ülkeler arasında Türkiye’nin üçüncü sırada yer aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Twitter’dan açıklama yapan Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı: “OECD tahminlerine göre Çin ve Güney Kore’den sonra pandemiden ‘en az etkilenecek’ 3’üncü ülke Türkiye. Güçlü ekonomimiz sayesinde bu tahmin de daha iyisi ile değişecek inşallah. Bu mücadelede tüm sağlık personelimize ve üretimi elden bırakmayan çalışanlarımıza şükran borçluyuz.”

Bakan Albayrak’ın yaptığı paylaşımda bir de grafik yer aldı. OECD’nin 2020 büyüme tahminlerinden yola çıkılarak hazırlanan grafiğe göre, Çin’in yüzde 1.8 büyümesi beklenirken, ikinci sıradaki G.Kore’nin yüzde 1, üçüncü sıradaki Türkiye’nin ise yüzde 2.9 daralması bekleniyor. G20 ülkelerindeki daralmanın yüzde 4.1, dünyada ise yüzde 4.5 olacağı tahmin ediliyor. Euro Bölgesi için yapılan daralma tahmini ise yüzde 7.9 seviyesinde. Fransa’da yüzde 9.5, Birleşik Krallık da ise yüzde 10.1’lik küçülme bekleniyor.

‘Pandemiden en az etkilenecek 3’üncü ülke Türkiye’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!