Pamir Bezmen: Halil'in cezasını Allah verecek

Güncelleme Tarihi:

Pamir Bezmen: Halilin cezasını Allah verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yurtdışına kaçan Halil Bezmen ile ilgili olarak şimdiye kadar suskun kalan amcasının oğlu Pamir Bezmen, Klips dergisine konuştu. 20 yıl fahri konsolosluk yapan ve geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan Bezmen, Klips'ten Salih Keçeci'nin sorularını yanıtladı. Eşi Nermin Bezmen'in ‘‘İki yıldır tedavide tutuyoruz’’ diyerek zaman zaman röportajı kestiği ve sakinleştirmeye çalıştığı Pamir Bezmen, Halil Bezmen'le ilgili soruları şöyle yanıtladı:

Aile üyelerinizden Halil Bezmen'in devleti dolandırıp yurtdışına kaçması, sizleri nasıl etkiledi?

- Eee, bir kere işimiz kalmadı. Bütün şirketler iflas etti, adam inanılmaz bir servetle yurtdışına kaçtı. Bütün ailenin, yani ne diyeyim artık kibar bir laf bulmam lazım, bir tarafına etti yani.

Yani sizin haklarınızı, paranızı da mı gasp etti?

- Yahu dalga mı geçiyorsunuz? Benim hakkım, bütün ailenin hakkı, halkın, hissedarların hakkı, buradaki bankaların hakkı, devletin alacağını, hepsini gasp etti kaçırdı.

Ne kadar kaçırdı sizce?

- Babasının hesapladığına görez 100 milyon dolar götürmüştü.

Peki efendim, iz sürüyor musunuz, görüşüyor musunuz ya da hakkınızı almak için girişimleriniz var mı?

- Hayır, biz görüşmüyoruz, iz de sürmüyoruz. Herhalde onun cezasını Allah verir. Dolayısıyla biz böyle bir şeyin peşinde değiliz.

Peki hiç ‘Ver arkadaş şu benim paramı’ demediniz mi?

- Desem onun bana cevabını, sen benden iyi tahmin edersin.

Ben tahmin edemiyorum, ne der efendim?

- Param yok demez ama benimle bu konuları konuşacağını bile tahmin etmem.

Sıkıntıyı biz çekiyoruz

Peki, yarın öbür gün dönse gelse barışır mısınız? Kan bağınız var.

- Biz küs değiliz ama, olmayacak bir şekilde ayrıldık. Zaten en son orada görüştüğümüzde bizim ‘Sen g..ünü kurtardın zannediyorsun ama’ dediğimizde, o da ‘Siz de g..ünüzü kurtarın’ diye cevap vermişti. Yani ahlak sınırlarını çok aşmış. Ne aile ahlakı, ne devlet ahlakı, ne bir şey, hepsi geçmiş. Bizlere güvenen halktan hissedarlarımız dolandırıldı, bizlere güvenip kredi vermiş olan bankalar da dolandırıldı. Hepsini dolandıran herif Amerika'da keyif yapıyor. Burada kalan Bezmen Ailesi ve bu işle ilgisi olmayanlar da bunun ceremesini çekiyor, bunu herkesin bilmesi lazım. Babası Fuat Bezmen oğlunun yüzünden yurtdışına çıkamıyor. Herşeyi haciz altında. Gelsin Halil hesabını versin. Fuat da yurtdışına çıksın, hacizden kurtulsun. 89 yaşında bir adam hasta, doktoru var, bilmem nesi var.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!