Palmiye’ye 50 milyon dolar yatırdı Dubai’de Van kahvaltısı verecek

Güncelleme Tarihi:

Palmiye’ye 50 milyon dolar yatırdı Dubai’de Van kahvaltısı verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 00:00

15’inci otelini 50 milyon dolarlık yatırımla Dubai’deki Palmiye Adası’nda açan Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Dünya turizminin şampiyonlar liginde biz de yerimizi aldık. Dünya starlarıyla Dubai’de Van’ın kahvaltısı, Konya’nın etli ekmeğiyle rekabet edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

RIXOS Hotels zincirinin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk halkası Rixos The Palm Dubai, Palmiye Adası’nda kapılarını araladı. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, dünya markası olmanın yolunun Dubai’den geçtiğini belirterek, “Yeni ve farklı bölgelerde, ilginç destinasyonlarda yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerekiyor. Biz de bu destinasyonları keşfedip, Türk misafirperverliğini buralara taşımayı amaçlıyoruz” dedi.
Maktum da katıldı
Otelin açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dubai Emiri Şeyh Mohammed bin Raşid Al Maktum’la birlikte yapan Tamince, Rixos The Palm Dubai’nin dünya starlarının yarıştığı bir destinasyonda yer aldığını vurguladı. Tamince, şöyle konuştu: “Dubai, turizmi dünyada en iyi uygulayan şehirlerden biri. Turizmin şampiyonlar liginde yer alan bir destinasyon. Biz de Rixos olarak dünyanın en büyük yapay adası Palmiye’de yerimizi aldık. Ne var ki tüm bunların dejavantajları da var. Rekabet zorlu hale geliyor. Ancak, Rixos’un Türkiye çıkışlı olması, bu rekabette bize avantaj sağlıyor. Onları kopyalamak yerine kendi zenginliğimizi, misafirperverliğimizi ve mutfağımızı kullanarak, farkımızı ortaya koyacağız. Yiyecek-içecek konseptimizle ön plana çıkacağız. Van’dan kahvaltı, Konya’dan etli ekmek, Ege ve Akdeniz mutfağından da seçkin yemeklerimizi Dubai’ye taşıyacağız.”
233 oda ve 28 rezidanstan oluşan proje, inşaat halindeyken 20 yıl kiralama sistemiyle 50 milyon dolarlık yatırımla devreye girdi. Rixos The Palm Dubai, grubun Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yatırımlarının ilk halkasını oluşturuyor. Palmiye Adası’na konumlanan Rixos The Palm Dubai’nin yanı sıra, ülkedeki ikinci projeyi Ras al Khaimah’da gerçekleştiriyor. Ras Al Khaimah’da gerçekleştirilen Rixos Bab Al Bahr, BAE’deki “her şey dahil” konseptine sahip en büyük resort projesi olacak.
100 milyon doları bulacak
Bu projeyle ilgili sözleşmenin Ras Al Khaimah Emiri Şeyh Saud Bin Saqr Al Qasimi’yle imzalandığını vurgulayan Fettah Tamince, Rixos Bab Al Bahr’ın bu yılın sonunda açmayı planladıkları söyledi. Bu iki projenin dışında BAE’de iki farklı projeyi de uygulamaya koyacaklarını söyleyen Tamince, “Toplam değeri 100 milyon doları bulan bu 4 yatırımla birkaç ay içinde bölgenin en önemli oyuncularından biri konumuna geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Turist Dubai’de 3 bin bizde 1500 dolar harcıyor

Haberin Devamı

RİXOS Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Dubai’ye giden turistlerin ortalama 2.5 gün konaklama gerçekleştirdiğine değinerek, “Bu süre içinde fert başına 3 bin dolar harcama yapıyorlar. Türkiye’de ise bu süre 9-10 günü buluyor. Ancak, 5 yıldızlı tesislerde bile yapılan harcama 1500-1600 dolar civarında gerçekleşiyor” dedi.

2012 ciro hedefi 400 milyon dolar

RİXOS Hotels’in 2011’de 330 milyon dolara ulaşan cirosunu, 2012’de 400 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini, grubun toplam cirosunun da 1.3 milyar doları yakaladığını belirten Fettah Tamince, “1.5-2 milyar dolar tutarında 10 projenin yatırımı  devam ediyor. Nisanda İstanbul Rixos Pera’yı, ekimde Mısır ve Kazakistan projelerini, yıl sonunda Azerbaycanı devreye sokacağız. 15 olan otel sayımız yıl sonunda 21’e yükselecek. Antalya Tema Park’ın temelini atıp, üniversitemizi eğitime başlatacağız. Üniversitemiz için 25 ülkeden 5 bin öğrenci başvurdu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!