Palandöken: Esnaf kendisine bir adım atana 10 atıyor

Güncelleme Tarihi:

Palandöken: Esnaf kendisine bir adım atana 10 atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 15:33

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Doğu ve Güneydoğu'da elektrik tarifelerinin esnaf için işyeri tarifesi yerine konut tarifesi olarak uygulanmasını istedi.

Haberin Devamı

TESK İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla, TESK Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken toplantının açılışında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlar için bugünün çok umutlu, mutlu ve görkemli bir Pazartesi günü olduğunu söyledi.

Hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik icraatlarından övgüyle söz eden Palandöken, esnafın birçok sorununun geçen yıl içinde çözüldüğünü, bir kısım sorunlarının da bu yıl çözülmeye başlandığını ifade etti.

Borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme, sicil affı ve KOSGEB desteklerine değinen Palandöken, KOSGEB destekleriyle esnafa yeni bir vizyon getirildiğini, İstanbul'da da Bayburt'da da esnafın aynı kredi imkanlarına kavuştuğunu, verilen kredi miktarının da düşük olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Esnafın sebatkar ve vefalı olduğunu, kendisine bir adım atana 10 adım attığını dile getiren Palandöken, şöyle devam etti:

“Siz bununla da kalmadınız (Çıraktım kalfa oldum artık usta olma yolunda ilerliyorum) dediniz. Siz zaten ustasınız. Siz esnafı zaten yakinen tanıyordunuz. Zaman zaman bizi üzseniz de bize nasihatler veriyordunuz. Ülkemizin bütünleşmesinde, bu birlikte önemli rolünüz oldu. Bunu inkar etmek mümkün değil.”

Önümüzdeki dönem için de hükümetten bir takım beklentileri olduğunu belirten Palandöken, bunlardan ilkinin üyelerinin sanayi ve ticaret odalarına da üye olmalarının önüne geçilmesi olduğunu söyledi. Palandöken, ustalık belgesi zorunluluğunun sanayi ve ticaret odalarına da getirilmesini istedi.

Palandöken, ikinci olarak da Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren esnafın kullandığı elektriğin işyeri tarifesine göre değil, konut tarifesine göre faturalandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Bendevi Palandöken, “Sayın Başbakanım, size (tarifeleri işyeri olarak değil, konut olarak uygulayalım) demiştim, siz de (olabilir) demiştiniz” diye konuştu.
TESK Başkanı, esnaf ve sanatkarların yeniden yapılandırmalara bir daha düşmemesi için emekli olduktan sonra çalışanlardan tahsil edilen destek primlerinin de kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Palandöken, son olarak da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na “esnaf” ifadesinin eklenmesini istedi ve “Bakanlığımız Sanayi Ticaret ve Esnaf Bakanlığı olmaz mı?” dedi.

Sorunlarının aşılamaz sorunlar olmadığını ifade eden Palandöken, esnaf sanatkar kesiminin sorunlarının çözülmesinin başta işsizlik olmak üzere ülkedeki pek çok sorunun çözümüne katkı sağlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!