Özince: Türkiye değil, bazı firmalar krizde

Güncelleme Tarihi:

Özince: Türkiye değil, bazı firmalar krizde
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ‘‘Türkiye'de kriz vardır demek bence mümkün değil, krizde olan firmalar var, sıkıntısı olan firmalar var’’ dedi. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Başkent Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları Yönetim Merkezi tarafından düzenlenen ‘‘Kariyer Yönetimi’’ konulu konferansa katıldı.

Özince konuşmasında, öğrencilere bankacılık sektöründe yaşadıklarını ve kendi kişisel deneyimlerini aktararak, soruları yanıtladı. Bankacılar ile sanayi sektörünün karşı karşıya gelmediğini, bankaların ticaret kesimi ile çalışmaya mecbur olduğunu belirten Özince, Türkiye'de ciddi olarak çalışacak herkese imkan bulunduğunu kaydetti.

Bankacılık sektörünün ciddi üyelerinin hiçbir zaman gerçek ticaret ve gerçek bankacılık hizmetinden kaçınmadığını da ifade eden Özince, Bankalar Birliği olarak üyelerine sektördeki sıkıntıyı arttırmamaları için tavsiyede bulunduklarını kaydetti.

Sorular üzerine, Türkiye'de ekonomik kriz bulunduğu söylentilerini de değerlendiren Özince şunları söyledi:

''Türkiye'de kriz vardır demek bence mümkün değil. Krizde olan firmalar var. Sıkıntısı olan firmalar var. Sıkıntısı olan bankalar olabilir. Bankacılık sektöründe de devlet garantisini koymuş. Sıkıntıya müsaade etmem'' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!