Özilhan: TÜSİAD'a başkan bulamayız

Güncelleme Tarihi:

Özilhan: TÜSİADa başkan bulamayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD'ın önümüzdeki dönem başkanlığını üstlenecek olan Tuncay Özilhan, ‘‘Dernekte başkanın sorumluluğu çok fazla. Böyle kalırsa, yakında TÜSİAD'a başkan bulmakta zorlanırız. Yükü tüm yönetime yayacağım’’ dedi.

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 12 Ocak 2001'de yapılacak Genel Kurulu'nda derneğin başkanlık görevini üstlenecek olan Tuncay Özilhan, ‘‘Başkanın sorumluluğu şimdiki kadar fazla olursa, gelecekte TÜSİAD'a başkan bulamayız’’ dedi.

Anadolu Holding'in İcra Kurulu Başkanı olan Tuncay Özilhan, henüz başkanlık havasına girmek istemediğini belirtti. Özilhan, önümüzdeki hafta içinde belirlenecek yeni yönetim kurulu üyelerinin daha aktif rol alarak, başkanın sorumluluklarının bir kısmını alacağını söyledi.

TÜSİAD Genel Sekreterliği'nin, Yönetim Kurulu Üyeleri'nin sorumluluğu paylaşacağını ve aktif rol üstleneceğini belirten Özilhan, ‘‘Yeni yönetim kurulları ya daha aktif olanlardan seçilecek ya da mevcut üyelerin daha aktif rol üstlenmesi istenecek’’ dedi.

BEKLENTİLER FAZLA

2001 yılının zor bir yıl olacağını ve TÜSİAD'dan beklentilerin de fazla olduğunu belirten Özilhan, ‘‘2001 Gerçekten zor bir yıl olacak. Ancak Türkiye'nin hiç bir dönemi rahat olmadı. Tüm başkanlar zor dönemlerde bu görevi sürdürdü’’ dedi.

Erkut Yücaoğlu'nun yoğun baskılara rağmen özellikle eşinin istememesi nedeniyle başkanlığa üçüncü dönem talip olmadığı belirtilirken, Bülent Eczacıbaşı da 12 Ocak'ta YİK Başkanlığı görevini Muharrem Kayhan'a teslim edecek. Bülent Eczacıbaşı 14-15 Aralık'ta Ankara'da gerçekleşen Yüksek İstişare Konseyi toplantısına son kez başkanlık etti ve açılışta yaptığı konuşmanın ardından üyelerin coşkulu alkışlarıyla uğurlandı.

İşadamları tatili yurtdışında geçirecek

TÜSİAD üyelerinin büyük bir bölümü bayram ve yılbaşının birleşmesiyle 10 güne çıkan tatili, ‘‘Bu kez doğru zamanda ve yerinde alınmış bir karar olarak’’ değerlendirdi. Yoğun bir tempodan çıkan işadamlarının büyük çoğunluğu, 10 günlük tatilin bir dinlenme ve yoğun tempodan bir süre uzaklaşma olanağı yaratacağını belirtirken, az sayıda işadamı da 10 gün tatilin bu ortamda uzun bir süre olduğunu savundu. Tatili uzun bulan işadamlarından biri de Mustafa Koç'tu. İşadamlarının büyük bir bölümü ise tatili yurtdışında geçirecek. Tatil için Erkut Yücaoğlu'nun tercihi Mısır olurken, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinden bir çoğu İsviçre'de kayak yapmayı tercih edecek. Tercihini New York'tan yana kullananların sayısı da oldukça fazla.

2001 tahmini yapmakta zorlandılar

2001 ylı büyüme, enflasyon tahminlerinin ne olduğunu sorduğumuz TÜSİAD üyesi işadamlarının büyük bölümü, 2001 yılına ilişkin tahminlerin ancak, önümüzdeki üç aydan sonra yapılabileceğini belirtiyor. Büyümenin ilk çeyrekte sıfır ya da negatif olacağını belirten işadamları, yüzde 4.5'luk büyüme hedefine ulaşılamayacağı görüşünde. Program hedeflerinin tutturulmasının zor olduğunu ancak hedeflere yaklaşılması gerektiğini belirten üyeleri büyük çoğunluğu, üç ay sonrasını bekliyor. Hükümete desteğin devam ettiğini ancak, reformların hızlandırılması gerektiğini belirten işadamları, üretimi arttırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini ve güven bunalımını aşmanın şart olduğunu belirtiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!