Özilhan: Türkiye erken seçimi kaldıramaz

Güncelleme Tarihi:

Özilhan: Türkiye erken seçimi kaldıramaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2003 13:18

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, erken seçimin yaratacağı istikrarsızlık ortamını Türkiye'nin kaldıramayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye SİAD Platformu Malatya Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında konuşan Özilhan Yargıtay'ın DEHAP kararının ardından ortaya atılan erken seçim tartışmalarına değindi.

Özilhan, erken seçimin Türkiye'nin ekonomisindeki iyileşme göstergelerini tümüyle tahrip edeceğini belirtti. Özilhan, erken seçim olması durumunda yaşanabilecek olumsuzlukları, şu sorularla dile getirdi:"Erken seçim ortamında hangi mali disiplini korumamız, hangi reformu yapmamız mümkün olur? Erken seçime hazırlanan bir hükümet, bir parlamento, ülkenin hangi kritik kararlarının altına imzasını atabilir? AB sürecinin işlemesi için uygulama bazında sağlanması gereken gelişmeler nasıl gerçekleştirilebilir?"

TÜSİAD olarak hukukun üstünlüğünü her zaman savunduklarını dile getiren Özilhan, bugüne kadar da bu ilkenin samimi takipçisi olduklarını belirtti. Özilhan, ancak yargı sistemininin etkin işlememesinden kaynaklanan bir meselenin bugün "hukukun üstünlüğü" başlığı altında öne sürülmesini anlamakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Özilhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Türk demokrasisi, kesintiye uğradığı dönemlerden kalma hukuk uygulamaları, kollektif ve bireysel özgürlüklere getirilen kısıtlamalar yüzünden uluslararası kamuoyunda yoğun eleştirilere muhatap olmuştur. Buna kşılık, bugüne kadar halkın iradesinin hür biçimde Meclise yansıtabilen seçimlerimiz uluslararası arenada hiçbir meşrutiyet tartışmasına konu olmamıştır. Şimdi üzerinden bir yıl geçtikten sonra seçim sonuçlarına yapılacak bir dış müdahalenin bu alanı da tartışılır hale getireceğini görmezden gelemeyiz.

Son kararı kuşkusuz yine yargı verecek ama biz de bu ülkede elleri taşın altında ezilenler olarak, Türkiye'nin bir erken seçiminin yaratacağı istikrarsızlık ortamını ve seçimin bu şekilde gündeme gelmesinin yaratacağı uluslararası itibar kaybını kaldıramayacağını söylemek zorundayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!