Özilhan patronların patronu

Güncelleme Tarihi:

Özilhan patronların patronu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Haberin Devamı

TÜSİAD Başkanlığı'na Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan seçildi. Muharrem Kayhan da, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olarak tekrar TÜSİAD yönetimine döndü.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği TÜSİAD'ın yeni yönetimi, dün gerçekleşen 31'inci Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerle belli oldu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan seçilirken, Muharrem Kayhan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı görevini Bülent Eczacıbaşı'ndan devraldı. Genel Kurul'da YİK seçimleri açık oylamayla yapılırken, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyeliklerinin seçimi gizli oylamayla yapıldı. Genel Kurul'a TÜSİAD'ın 484 üyesinden yaklaşık 200'ü katıldı. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Mehmet Nuri Çolakoğlu yönetime giren süpriz isimler oldu. Tuncay Özilhan ve Muharrem Kayhan yeni yönetim kurulu'na son şeklini genel kuruldan bir gece önce verdi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

TÜSİAD'ın yeni yönetimi şöyle:

Yönetim Kurulu: Tuncay Özilhan (Başkan), Mehmet Ali Babaoğlu (Üye), Nuri Mehmet Çolakoğlu (Üye), Cem Duna (Üye), Şadi Gücüm (Üye), Aldo Kaslowski (Sayman), Mustafa V. Koç (Üye), Ömer Sabancı (Üye), Lütfi Yenel (Üye), Ersin Özince (Üye)

Yüksek İstişare Konseyi: Muharrem Kayhan (Başkan), Rona Yırcalı, Sinan Tara, Haluk Özsaruhan.

İhtilalci İşçi Köylü Partisi'nden TÜSİAD'a

TÜSİAD'ın yeni yönetim kurulunun en sürpriz ismi Nuri Çolakoğlu oldu. New Media Company'in kurucusu olarak yönetime giren Çolakoğlu ile birlikte ilk kez medyadan bir isim TÜSİAD yönetimine katıldı. Ancak Çolakoğlu'nun asıl dikkat çekici yanı yaşam öyküsü. Bu yönüyle medya camiasının da en ilginç isimlerinden biri olan Çolakoğlu, Robert Kolej mezunu. Siyasal Bilgiler fakültesinde asistanken Aydınlık Grubu'na katılan Çolakoğlu, Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi'nin de Ankara sorumlusu ve kilit adamlarından biri olarak tanındı. 12 Mart 1971 askeri darbesinde gözaltına alınan Çolakoğlu, döneminin en yoğun işkenceye uğrayan kişilerinden biri oldu. 1974 affıyla çıkan Çolakoğlu, Aydınlık Gruu içindeki faaliyetlerine döndü. 1978 yılında Aydınlık'ın Ankara büro şefi olan Çolakoğlu, 12 Eylül 1980'de İngiltere'ye kaçmak zorunda kaldı. Burada BBC'de çalışan Çolakoğlu, Türkiye dönüşünde TRT'de Cem Duna'ya danışmanlık yaptı. Daha sonra özel sektöre geçen Çolakoğlu, önce Show TV'yi ardından da NTV'yi kurdu. Kısa bir süre önce NTV'den ayrılan Çolakoğlu, son olarak da New Media Company'i kurdu. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de yeni yönetimin diğer bir sürprizi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!