Özgür düşünce için sanatçıya destek

Güncelleme Tarihi:

Özgür düşünce için sanatçıya destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 01:18

13. İstanbul Bienali, Koç Holding sponsorluğunda başladı.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Sanat, özgür düşünmeyi ve farklı bakış açılarını açık yüreklilikle kabul edebilmeyi ortaya koyar. Özgür düşünce için sanatçıların desteklenmesi gerekir” dedi.

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali dün kapılarını açtı. ‘Anne, ben barbar mıyım?’ başlığıyla düzenlenen 13. İstanbul Bienali’nde, dünyanın dört bir yanından 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işleri yer alıyor. İstanbul Bienali’nin Venedik, Sao Paulo ve Sydney gibi dünyanın en prestijli bienalleri arasında kabul edildiğini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, İstanbul Bienali’nin Türkiye’de düzenlenen en geniş çaplı uluslararası sanat etkinliği olma özelliği ile de farklılaştığını dile getidi. Türkiye’de İstanbul Bienali’ne gösterilen ilginin her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Koç, çağdaş sanat ve bienalin; güncel, interaktif, dinamik, yenilikçi, yaratıcı, toplumsal sorunlara duyarlı, iletişime açık ve hayal etmeyi teşvik eden bir sanat alanı olduğunu da vurguladu. Koç, “Özellikle gençlerin ve yetişen nesillerin çağdaş sanata olan ilgisini önemsiyor ve bu platforma destek veriyoruz” diye konuştu.
Koç Holding’in ve Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanata katkı sağlamayı amaçlayan çalışmalarıyla; çağdaş sanatın toplum tarafından daha iyi anlaşılması, toplumun geleceği olan çocuklar ve gençlerin çağdaş sanatla daha fazla buluşmasını amaçladıklarını dile getiren Koç, “Sanat özgür düşünmeyi ve farklı bakış açılarını da açık yüreklilikle kabul edebilmeyi ortaya koyar. Toplumların özgür düşünmesi için her platformda sanatçıların desteklenmesi ve kendilerini ifade etmelerine imkan sağlanması gereklidir. Biz Koç Holding olarak elbette İstanbul Bienali’nin içeriğine, sanatçılara, eserlere, seçim sürecine hiçbir şekilde müdahil olmuyoruz ki bunun aksi de beklenemez” dedi.

KATILIMCILAR ARTIYOR

İstanbul’un pekçok sanat etkinliğine ev sahipliği yaparak dünyanın kültürel coğrafyasında kendisine yer edindiğine dikkat çeken Koç, her yıl yurtiçinden ve yurtdışından artan katılımcı ve izleyici sayısının sevindirici olduğunu söyledi. Koç,
çağdaş sanatın toplumlara farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade ederek, “Çağdaş sanata verdiğimiz destekten ve geri dönüşünden çok memnunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ücretsiz eğitim

İSTANBUL Bienali’nde Koç Holding’in desteğiyle İKSV ve PACE Çocuk Sanat Merkezi işbirliğinde, çocuklar ve gençler için gerçekleştirilen eğitim programları da bu yıl devam ediyor. Maya Ersan ve Jaimie Robson tarafından 2009’da Kanada’da kurulan yaratıcı stüdyo Mere Phantoms, Antrepo no.3’te yer alacak ‘Oyuna Gel (2013)’ isimli enteraktif gölge enstalasyonlarını eğitim programı kapsamında çocukların ve gençlerin yaratıcı katılımlarına açacak. 3 farklı yaş aralığı için 25’er kişilik gruplara verilecek eğitimler ücretsiz olarak ve rezervasyonla gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!