Özel sektörün yatırım zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Özel sektörün yatırım zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2002 01:52

Türk özel sektörü yatırım ortamını iyileştirecek kurumlarda ve reform sürecinde özel sektör anlayışını egemen kılmak amacıyla stratejik işbirliği yapacak. TOBB, TÜSİAD, YASED ve TİM temsilcileri dün Hilton'da buluştu.

Türkiye'nin daha çok yabancı sermaye çekmesi ve yerli sermayeninin de yatırıma özendirilmesi için Başbakanlık liderliğinde yürütülen reform çalışmaları hızlandı. Daha önce Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) üyesi özel sektör kurumlarının temsilcileri dün de İstanbul'da kendi içinde ‘‘özel zirve’’ yaptı.

Hilton Oteli'nde gerçekleşen zirveye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Tuncay Özilhan, Yabancı Sermaye Derneği Başkanı Faruk Yöneyman ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı katıldı. Zirve'de YOİKK'nın çalışmalarına yön verecek, reform sürecini ve uygulamayı sürekli takip ederek sorunları tesbit edecek 9 komitede özel sektör anlayışının ön plana çıkması için işbirliği imkanları tartışıldı. Özel sektör, 18 Temmuz'da yapılacak Uluslararası Yatırım Konseyi öncesinde Türkiye'deki yatırım ortamının global standartlarda büyük önem veriyor. Devlet Bakanı Kemal Derviş'in de önem verdiği Uluslararası Yatırım Konseyi Toplantısı birbirine bağımlı iki proje olarak gerçekleşecek. YOİKK kapsamında yatırım ortamının iyileşmesi için gerekli altyapı değişikliği yapılacak, Konsey toplantısında da IMF ve Dünya Bankası başkanları ile çok sayıda uluslararası şirketin başkanlarına ve üst düzey yöneticilerine Türkiye'nin bu çalışmalarla iyileştirilmiş yatırım ortamı tanıtılacak.

Reformları yürütecek 9 komite

Şirket Kuruluş Komitesi- Sanayi ve Ticaret Bakanlığını

İstihdam Komitesi-Çalışma ve Sosyal GÜvenlik Bakanlığı

Sektörel Lisanslar Komitesi- DPT

Yatırım Yeri Komitesi- Konut Müsteşarlığı

Vergi ve Teşvikler Komitesi- Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı

Gümrükler ve Standartlar Komitesi- Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlığı

Fikri Mülkiyet Hakları Komitesi- Kültür Bakanlığı ve Patent Enstitüsü

Yatırım Promosyonu Komitesi- Hazine Müsteşarlığı

Doğrudan Yabancı Yatırım Mevzuatı Komitesi- Hazine Müsteşarlığı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!