Özel halk otobüsleri eylem hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Özel halk otobüsleri eylem hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 15:03

İstanbul'da açıklama yapan bir grup özel halk otobüsü sahibi, otobüslerde 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını ve iflasın eşiğine geldiklerini belirtti. Açıklama yapan grup, sorunlarına 5-6 gün içinde çözüm bulunmazsa "çalışmama eylemi" yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Aksaray'daki bir düğün salonundaki toplantıda  Ulaşım İşverenleri Sendikası (ULİS) başkanı olduğu belirterek açıklama yapan Nejlettin Şan,  hükümetin AB standartlarına uyum sağlamak amacıyla basamağı yere yakın yeni model otobüs zorunluluğu getirdiğini vurgulayarak, yeni tip araçların fiyatının 400 bin lira olduğunu söyledi.
Bu araçlardan satın alarak çalışan özel halk otobüsü sahiplerinin iflasın eşiğine geldiğini anlatan Şan, belediye otobüslerinde 27 çeşit ücretsiz taşıma kartı kullanıldığını, bunun da esnafı mağdur ettiğini belirtti.

Bu sorunların, çözüm için söz verildiği halde 5 seçim geçmesine rağmen halledilmediğini belirten Nejlettin Şan, yetkililere 5-6 gün süre tanıyacaklarını, sorunların çözümsüz kalması halinde Türkiye genelinde Özel Halk Otobüsü sahiplerinin "çalışmama eylemi" yapacağını duyurdu.
 
"BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ"

Şan'ın açıklamaları ULİS'ten açıklama yapıldı. Nejlettin Şan'ın başkanlığının kısa süre önce düşürüldüğü ve sendikayla ilişkisinin kalmadığı kaydedilen açıklamada yeni başkanın  Ali Yaprak olduğu ifade edildi. Açıklamada, Şan'ın açıklamalarının sendikayı bağlamadığı belirtildi.  Şan ise başkanlığının düşürülmesinin yasal olmadığını ifade ederek adli yollara başvuracağını kaydetti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!