Özdemir: Sabiha Gökçen’e ikinci pist hızlansın

Güncelleme Tarihi:

Özdemir: Sabiha Gökçen’e ikinci pist hızlansın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılacak olan ikinci pistin, üçüncü havalimanı yapılana kadar İstanbul’un yolcu yükünü hafifleteceğini söyledi.

76.5 milyon Euro’luk kira çekini teslim töreninde konuşan Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, “Ankara Esenboğa Havaalanı’na ikinci pist yapılarak 2060 yılına kadar yetecek kapasiteye ulaşacak” açıklamasını hatırlatarak, “Ankara’da hava trafiği hızla artıyor. Ancak Sabiha Gökçen’e ikinci pist projesi için izinlerin bir an önce çıkması lazım” dedi.
Hızlı adım atalım
2007 yılında, 2027 yılına kadar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini 1.9 milyar Euro’ya aldıklarını hatırlatan Özdemir, “İkinci pist için finansman modelinin devlet mi, devlet-özel sektör ortaklığı şeklinde mi olacağına bir an önce karar verilmesi gerekiyor. İkinci piste şimdi başlasak 2 yıldan önce bitiremeyiz. O nedenle hızlı adım atmamız lazım” diye konuştu. Kira çekini teslim alan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise,  “Devlet eskiden Yap-İşlet-Devret modelini uygularken, şimdi özel sektör hem yapıyor hem de üstüne para veriyor. Biz de ikinci pisti bu şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!