Özal zengini halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Özal zengini halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Adana'da kurulu Mensa Mensucat Sanayi, bugün halka açılıyor.‘‘Ben Özal dönemi zenginiyim’’ diyen Mensa Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulutaş, 7 bin liradan satılacak olan hisse senetlerinden elde edilecek kaynağı, yatırıma yönlendireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 30 milyon dolarlık yenileme ve tevsi yatırımı yaptıklarını açıklayan Ulutaş, Mensa'dan çok umutlu olduğunu ve kısa bir zaman sonra yeni Mensa fabrikalarının üretime geçeceğini söyledi. Ulutaş, 1998 yılını, yüzde 50'si ihracattan olmak üzere toplam 100 milyon dolarlık ciro ile kapatmayı hedeflediklerini de belirtti.

HEDEF ABD PAZARI

Ulutaş, bölgedeki benzer kuruluşlar içinde Mensa'nın kârlılık bakımından yılın ilk 6 ayında en başarılı şirket olduğunu söyledi. Ulutaş, bu dönemde 648 milyar lira net kâr elde ettiklerini, Avrupa'dan sonra ABD pazarına girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bundan 25 yıl önce Adanalı çiftçi ve tüccar aileler tarafından kurulan Mensa bugün 80 dönümü kapalı toplam 150 dönümlük açık alan üzerine kurulu. Yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı firmada yılda 7 bin ton iplik, 15 milyon metre dokuma ve 25 milyon metre kumaş üretiliyor.

ÖZAL’A BORÇLU

7 yaşından beri ticaretin içinde olduğunu belirten Mehmet Ulutaş, bugünkü servetini Turgut Özal'a borçlu olduğunu saklamıyor. Ulutaş, ‘‘Herkes gibi, en çok para kazandığım dönem Özal dönemidir. Tüccarlıktan sanayiciliğe adım atışım 80'li yıllara rastlar. İlk fabrikaları o zamanlar aldık. Ama aileden de varlıklı olduğumu söyleyebilirim’’ dedi.

Kayserli işadamı Ulutaş'ın, Mensa dışında gıda, inşaat ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren toplam 5 firması daha bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!