Oyak'ın çağrı muafiyeti bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Oyakın çağrı muafiyeti bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 15:06

Erdemir'in özelleştirilmesinde alıcı grubun, Özelleştirme İdaresi'ne ait pay, Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) payı ve Erdemir'in kasasında bulunan paylar için çağrı muafiyeti bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ihale öncesi Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan muafiyet başvurusunda sadece yüzde 46.12'lik İdare payı için değil, aynı zamanda yüzde 3.17 oranındaki TKB payı ve yüzde 3.07 oranındaki Erdemir'in kendi kasasında bulunan hisseler için de muafiyet istendi.

Bunlar için SPK'dan çağrı muafiyeti alınırken, bilgi odası (data room) sürecinde bu durum yatırımcılara da bildirildi.
Bu arada, çağrı muafiyetinin özelleştirme işlemi sonuçlanıncaya kadar olan dönemi kapsadığı belirtilirken, bunun tamamlanması yani hisse devrinden sonra yapılacak hisse satışları için ise çağrı yükümlülüğünün doğabileceğine işaret ediliyor. Dolayısıyla Oyak ile Arcelor arasında hisse devri öncesinde gerçekleşen ortaklık sonucu bir çağrı yükümlülüğü ortaya çıkmasının söz konusu olmadığı belirtiliyor.

OYAK-ARCELOR ORTAKLIĞI

Erdemir'in geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleştirilen ihalede yüzde 46.12'lik hisse için en yüksek teklifi 2 milyar 770 milyon dolar ile Oyak vermişti. Ardından, OYAK, Erdemir'deki, Türkiye Kalkınma Bankası'na ait pay ile birlikte toplam, yüzde 49.29 oranındaki hissesinin alımı için Ataer Holding A.Ş'yi kurmuş, daha sonra da bu şirketin yüzde 41 oranında hissesini Lüksemburg merkezli Arcelor S.A'ya devretmeye karar vermişti. Gelinen noktada, Oyak'ın, ERDEMİR için kurduğu Ataer Holding'in yüzde 41'inin Arcelor şirketine devrine ilişkin izin başvurusu Rekabet Kurumu'nda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!